*

Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 56 min 35 s sitten

Real Madrid on maailmanmestari

16.12.2017 21:31

Real Madrid voitti lauantaina seurajoukkueiden MM-turnauksen finaalissa brasilialaisen Gremion 1-0. Abu Dhabissa pelatun ottelun voittomaalista vastasi tuttu mies, Cristiano Ronaldo.

Ronaldon voittomaali syntyi 53. minuutilla vapaapotkusta. Ronaldon pamautti pallon sisään Gremion muurin läpi.

Real Madridille vuosi 2017 on tuonut peräti viisi mestaruutta. Real voitti viime kesäkuussa Mestareiden liigan. Lisäksi joukkue voitti Espanjan La Ligan mestaruuden, Espanjan Super Cupin sekä UEFA:n Super Cupin.

Helsingin Sanomien selitys ei vakuuta tiedustelupäällikköä: ”Onneksi tiedustelulainsäädännön perustelumuistioita ei kirjoitettu näin heppoisella argumentaatiolla”

16.12.2017 16:49

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen perustelee suuren kohun herättäneen sotilastiedusteluartikkelin julkaisemista ja salaisten asiakirjojen käyttämistä sillä, että lukijoiden pitää saada riittävää ja totuudenmukaista tietoa siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

TE: Sinisiä yhdistää ainakin yksi asia – ”Halla-aholla on toinenkin asia, josta voi puhua”

16.12.2017 16:30

Sininen tulevaisuus -puoluetta yhdisti lauantaina pidetyssä puoluekokouksessa ainakin yksi asia: nyrpeä suhtautuminen Jussi Halla-ahon johtamiin perussuomalaisiin eli ”persuihin”.

Helsinkiläinen kokousedustaja, eläkkeellä oleva mainonnan suunnittelija ja perushoitaja Tuula Ruuskanen kertoi liittyneensä perussuomalaisiin noin vuosi ennen viime kesän puoluekokousta.

–Olin siellä kokouksessa edustajana. Se oli kauheaa se touhu siellä. Puoluetovereita halveerattiin ja solvattiin, heidän puheilleen buuattiin. Lähetin eroilmoituksen heti kokouksen jälkeen.

Asiantuntija sotilastiedustelujutusta: ”Liian aikaista sanoa, minkälaisia pitkäaikaiset seuraukset voisivat olla”

16.12.2017 16:01

Helsingin Sanomien sotilastiedustelua käsittelevä lauantaina julkaistu artikkeli tyrmistyttää suomalaisia poliitikkoja, virkamiehiä ja tutkijoita. Keskusrikospoliisille on tehty rikosilmoitus, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista. Myös tapauksen kansainvälinen ulottuvuus huolestuttaa.

KRP: Kirjattu rikosilmoitus, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista

16.12.2017 15:07

Keskusrikospoliisi kertoo kirjanneensa rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista.

– Keskusrikospoliisi on kirjannut mediassa tänään tapahtuneeseen uutisointiin liittyen rikosilmoituksen, joka koskee turvallisuussalaisuuden ilmaisemista, KRP kertoo tiedotteessaan.

KRP sanoo, että asiasta tiedotetaan uudestaa maanantaina.

Miro Heiskanen: "Hyvät mahdollisuudet maailmanmestaruuteen"

16.12.2017 14:05

Suomi lähtee tapaninpäivänä alkaviin jääkiekon nuorten MM-kisoihin yhtenä suosikeista. Turnauksen kenties mielenkiintoisin pelaaja löytyy Suomen takalinjoilta. Hän on HIFK-puolustaja Miro Heiskanen.

Heiskanen on dominoinut tällä kaudella SM-liigaa. 20 ottelua ovat tuottaneet puolustajalle kovan saldon 9+5=14. Heiskanen odottaa innolla tulevaa haastetta Yhdysvaltain Buffalossa.

Sauli Niinistö jyrähti sotilastiedustelujutusta: ”Kriittistä turvallisuutemme kannalta – voi aiheuttaa vakavia vaurioita”

16.12.2017 12:56

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää salaisten asiakirjojen sisällön paljastumista erittäin vakavana asiana. Hän viittaa Helsingin Sanomien sotilastiedusteluun liittyvään artikkeliin.

–Salaisia asiakirjoja on laittomasti luovutettu Helsingin Sanomien haltuun. Siltä osin on rikostutkinta käynnistetty. Korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita, Niinistö sanoo.

Sampo Terho: ”Sinisten synnyllä ja hallituksen pelastamisella oli hintansa”

16.12.2017 12:51

Sinisen tulevaisuuden vt.puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho linjasi puheessaan sinisten ensimmäisessä puoluekokouksessa, että kyseessä on Suomen politiikan starup.

–Mehän olemme Suomen politiikan startup, joten olkoon ahkeruus ilomme. Nyt kun puolueen perustamisvaihe päättyy, on meidän seuraavaksi tehtävä puolueemme suomalaisille tutuksi. On aika kertoa suomalaisille sinisten tarina, Terho sanoi tervehdyspuheessaan puoluekokouksessa.

Arvoituksellinen tviitti Jussi Niinistöltä: ”Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen”

16.12.2017 12:23

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on herättänyt lauantaina hämmennystä sananvapautta koskevalla tviitillään.

–Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen, ministeri tviittasi lauantaina.

 

Mietelmä: Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen.

— Jussi Niinistö (@jniinisto) December 16, 2017

Oikeistopopulistit palaavat hallitukseen Itävallassa

16.12.2017 11:57

Itävallan oikeistopopulistinen Vapauspuolue nousee valtaan, kun lokakuun vaalien jälkeiset hallitusneuvottelut on vihdoin saatu päätökseen.

Liittokansleri eli hallituksen johtaja tulee vaalien voittajasta, konservatiivisen Kansanpuolueen Sebastian Kurzista. Vasta 31-vuotiaasta Kurzista tulee näin samalla maailman nuorin hallituksen johtaja.

SDP-vaikuttajat Mikael Jungnerille: ”Sisäisestä demariudestasi et pääse ihan niin helposti”

16.12.2017 11:37

Useat näkyvät SDP-vaikuttajat ovat kommentoineet puolueen entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin eropäätöstä. Jungner kertoi perjantaina eronneensa SDP:stä.

–Olet hyvä demari. Sääli, että erosit puolueesta. Sisäisestä demariudestasi et pääse ihan niin helposti, kansanedustaja Nasima Razmyar kommentoi twitterissä.

Jussi Halla-aho Ylellä: ”Kärsimme edelleen kieltolain ajoista”

16.12.2017 10:58

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa, että suomalainen alkoholipolitiikka ”pitäisi normalisoida”.

– Kärsimme edelleen kieltolain ajoista, jolloin vastuu alkoholin käytöstä sysättiin portsarille tai tarjoilijalle, hän kommentoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Halla-aho vertaa Suomen tilannetta Brysseliin, jossa europarlamentaarikkona viettää useita päiviä joka viikkoa.

– Ruokakaupassa käydessäni ihmettelen sitä, että siellä väkevät melkein kaatuvat päälle, mutta ihmiset eivät silti kuole alkoholinkäyttöönsä.

Suomalaistutkija: ”Vladimir Putinin todelliset haasteet alkavat heti vaalien jälkeen”

16.12.2017 10:14

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila arvioi, että vaikka Venäjällä ensi maaliskuussa pidettävissä presidentinvaaleissa tuskin nähdään yllätyksiä, presidentti Vladimir Putinin todelliset haasteet kotimaanpolitiikassa alkavat heti vaalien jälkeen.

–Nykyisten ja tulevien haasteiden taustalla on vuosien 2011–2012 protestiaalto. Kremlin reaktio protesteihin selittää pitkälti Venäjän autoritaarista kehitystä vuodesta 2012, Lassila kirjoittaa katsauksessaan.

Pekka Haavisto: ”Nato-kansanäänestys kohdistaisi ennennäkemättömän kybervaikutusaallon Suomeen”

16.12.2017 09:33

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto linjaa, että Suomen Nato-jäsenyyttä ei tule alistaa kansanäänestykselle, mutta kansaa on kuultava asiassa. Haaviston mielestä kansanäänestys on huono väline turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

Raju ulostulo alkoholilaista: ”Päättäjämme eivät vaivaa itseään tosiasioilla”

16.12.2017 09:03

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää eduskunnan perjantaista päätöstä vähittäismyyntiin sallitun alkoholin prosenttirajan nostosta 5,5 prosenttiin vastuuttomana.

KHL-sensaatio Eeli Tolvanen suuntaa maajoukkuehommiin Buffaloon

15.12.2017 23:21

Jokereiden nuori maalipyssy Eeli Tolvanen on yksi tulevien jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen mielenkiintoisimmista pelaajista. Kovassa KHL:ssä marinoitu Tolvanen lähtee aiempaa valmiimpana pelaajana tämän vuoden kisoihin.

Tolvanen, 18, on tehnyt tällä kaudella kovaa jälkeä Jokereissa. 39 KHL-ottelua ovat tuottaneet tähän mennessä kovan saldon 17+15=32. Tolvanen odottaa innolla nuorten MM-kisoja.

- Hyvillä fiiliksillä sinne lähdetään. Tätä on odotettu jo viime vuodesta lähtien. Innolla odotan. Olisipa jo ensimmäinen pelipäivä, Tolvanen sanoi Sport Contentille.

Liigaa pelataan maaottelutauoillakin, kärkijoukkue Kärpät hävisi

15.12.2017 23:12

Jääkiekon Liigaa pelattiin perjantainakin, vaikka samaan maajoukkue pelaa EHT-turnausta Moskovassa. Leijonien matkassa Venäjällä on seitsemän Liigan pelaajaa.

Sarjakärki Kärpät joutui perjantaina Lahdessa tulemaan toimeen ilman Mikael Ruohomaata ja Julius Junttilaa sekä päävalmentajaansa Mikko Manneria, jotka ovat Leijonissa. Isäntä Pelicans voittikin Kärpät 3-1.

Li Andersson ryöpyttää alkoholipäätöstä: ”Neloskaljan saaminen kauppaan on elämää suurempi ihmisoikeuskysymys”

15.12.2017 18:02

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson arvostelee suorin sanoin eduskunnan aikaisemmin tänään tekemää päätöstä, joka sallii ruokakauppojen alkoholijuomien prosenttirajan korotuksen.

–Suomalainen oikeisto”liberalismi” vaikuttaa valitettavasti olevan sitä, että neloskaljan saaminen kauppaan on elämää suurempi ihmisoikeuskysymys, kun taas työttömiä heistä riippumattomista syistä rankaiseva sosiaaliturvaleikkuri menee läpi mukisematta, Andersson kommentoi Twitterissä.

”Ei kuulosta kovin paljolta” – Kokoomuslainen puolustaa työttömiä suututtanutta aktiivimallia

15.12.2017 17:31

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari arvioi, ettei hallituksen työttömille ehdottaman aktiivimalli ”kuulosta kovin paljolta”.

Hallituksen ehdotuksessa työttömien aktiivisuutta analysoidaan kolmen kuukauden välein.

Leijonat välttyi häpeältä, kanadalaisvärittäinen korealaisjoukkue kaatui

15.12.2017 17:03

Suomessa on pelattu jääkiekkoa 90 vuoden ajan ja MM-kisoihinkin Suomi osallistui ensi kertaa 1939, mutta vasta joulukuussa 2017 pelattiin ensimmäisen jääkiekon miesten A-maaottelu Suomen ja Etelä-Korean välillä. Osittain voitiin puhua tietysti Suomi-Kanada -ottelustakin, koska Etelä-Korean maajoukkuetta vahvisti kentällinen pohjoisamerikkalaisia.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset