Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Kansallismielisyys voitti – vasemmisto kyykkäsi

Laura Huhtasaari ja perussuomalaiset olivat näiden vaalien selkeät voittajat. Ensimmäisen kauden kansanedustaja pesee Suomen kolmanneksi pitkäaikaisimman pääministerin ja saa ääniä enemmän kuin vasemmistopuoluiden ehdokkaat yhteensä. Jäi sinne taakse myös muuan Paavo Väyrynen. Vaikka asiaa katsookin perussuomalaisten lasien läpi, on pakko todeta, että kolmossija vaaleissa on tuloksena loistava.

 

Sauli Niinistön ylivoima tiedettiin jo ennen vaaleja. Silti myönnän, että läpimeno noin murskaavalla osuudella äänistä ja suoraan ensimmäisellä kierroksella oli yllätys. Suomalaiset ovat selvästi tyytyväisiä presidentin toimintaan ja demokratiassa kansa päättää. Onnittelut herra tasavallan presidentille uudelleenvalinnasta.

 

Lauran menestys oli voitto myös puolueelle. Kesän tapahtumien jälkeen vaalit yhdistivät kenttää ja näin myös omin silmin sen, kuinka pyyteettömästi ja vilpittömästi ihmiset tekivät työtä Lauran kampanjan eteen. Olemme edelleen Suomen paras toripuolue ja haluan omasta puolestani kiittää perussuomalaisia nuoria ja kaikkia persuperheen jäseniä hyvästä työstä. On kunnia olla osa tätä kansanliikettä.

 

Miksi Lauran tulosta voi pitää voittona? Kysymykseen voi vastata toki monelta eri kannalta. Yksi ja ehkä tärkein syy on se, että perussuomalaiset osoitti, että pystymme tekemään hyviä vaalikampanjoita. Toki 6,9% ääniosuutta voi joku pitää pienenä, mutta se tulee suhteuttaa vaalien kokonaisluonteeseen. Milloin muistat, että esim. keskusta tai demarit olisi saanut näin surkeaa tulossa missään vaaleissa? Tai että vasemmiston yhteiskannatus olisi ollut näin alhainen? Kansallismielisyydestä on tulossa uusi normaali kaikkialla Euroopassa ja Lauran kolmossija näissä vaaleissa kielii myös siitä.

 

Kun tarkastelee vaalituloksia maakunnittain, pärjäsi Laura loistavasti. Sijat 2–4 maakunnissa antavat hyvän pohjan myös mahdollisia maakuntavaaleja ja eduskuntavaaleja ajatellen. Vaikka perussuomalaiset on yritetty koko vuosikymmenen kuitata “ohimenevänä ilmiönä”, olemme tulleet jäädäksemme. Kasvavalla ja alati laajenevalla kannatuksella. Suomen ja suomalaisten asialla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mutta vaalilupaus jäi toteutumatta, Laura ei saanut Suomea, vaikka lupasi sen itselleen, jos olisi voittanut.

Runsaat 93% äänestäneistä olivat sitä mieltä etteivät he omaa Suomeaan Lauralle anna.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Toi xx% ei äänestänyt sitä sun tätä on täysin turha kommentti. Jostain syystä ainoa ehdokas, josta näin on todettu on ollut Huhtasaari. Miksi??? Yhtä hyvin voisimme myös todeta, että 87% äänestäjistä ei äänestänyt (iltapäivälehdistömme ihanne-ehdokasta) Haavistoa! Noista muista nyt puhumattakaan. Eli täysin nolla-argumentti tuo - ja, jota muuten aina käytetään vain ja ainoastaan PS:sta, ei keistään muista vaikka syytä olisi (esim. SDP, VAS, KESK jostain RKP:stä nyt puhumattakaan).

Niinistön ohella Huhtasaari oli ainoa vaalien voittaja (ja ehkä Väyrynen?). Haaviston kannatus romahti aiemmasta ja noi muut - no heillä suorastaan katastrofaalinen suoritus jos ihan rehellisiä ollaan (paitsi siis Väyrynen?).

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niin Arto, sehän on sama kuin perintöasioissa. Perintöä ei anneta omille vaan mieluummin maksetaan siitä, että saadaan antaa vieraalle. Tässä tapauksessa EU:lle!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tässä vaalissa jumbojen keskinäisellä sijoituksella ei ole mitään merkitystä. On se ja sama, onko kolmas vai kuudes, kun kannatusprosentti on haarukassa 3-7.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kansallismieliset saivat noin 85% äänistä kun taas sisäänpäinlämpeävät rajat kiinni - eu-änkyrät saivat noin 15%. On toki mielenkiintoista miten suurena voittona 6,9 prosenttia jälkikäteen pidetään, tällainen sivustatarkkailija voisi melkein puhua maalitolpan siirtelystä jos katsotaan minkälaisella uholla persut vaaleihin lähtivät.

Suomi voitti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomi voitti."

Niinpä, trumppilaiset ja putinilaiset jäivät pois jopa pistesijoilta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos nyt Huhtasaarelle on väkipakolla jonkinlainen voittoseppele löydettävä, niin saakoon sen siitä hyvästä, että on maailman ensimmäinen naispersupresidenttiehdokas, joka on saanut yli kuuden prosentin kannatuksen Suomen presidentinvaaleissa. On siinäkin meriittiä. Ja uusi normaali.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Milloin muistat (...) että vasemmiston yhteiskannatus olisi ollut näin alhainen?"

Kas kun enää ei puhutakaan vihervasemmistosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minä en muistanut milloin persujen kannatus olisi ollut näin alhainen joten kurkkasin wikipediasta. Viimeksi persut ovat jääneet alle 6,9 prosentin seuraavasti:

Eduskuntavaalit 2007
Kuntavaalit 2008
Europarlamenttivaalit 2004
Presidentinvaalit 2006.

Persujen alhainen kannatus on uusi normaali. Samalla selkesi se, minne Suomi pitäisi saada takaisin: No 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle tietenkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut jatkaa tätä puhetta ''voitosta''

6,9% ei ole mikään voitto, mutta persuilla ei nyt ennenkään ole tuo realismi ollut paras alue.

Totuus on se, että 87% suomalaisita haluaa nykyistä EU-politiikkaa, nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa ja ulkopolitiikkaa.

13% on sitten näitä änkyröitä ja niitä, jotka elävät jossain rinnakkaistodellisuudessa.

Minä suon tuon kannatuksen näille änkyröille, mutta mitään pelkoa ei ole siitä, että ne jollain tavalla pääsisivät vaikuttamaan Suomen poliittiseen päätöksentekoon.

Täällä blogeissa se suurin kannatus on Lauralle ja Paavolle, mutta niinkuin vaalituloksesta näkyy, niin tämä ei todellakaan heijastele kansan tahtoa.

Tätäkin vaalitulosta saavat persut hehekutella täällä ihan vapaasti, huvittavaahan se on, kun saa 6,9% kannatuksen ja puhuu voitosta. Mitään merkitystä näillä hehkutuksilla ei kuitenkaan ole ja sen persutkin sitten taas seuraavien vaalien jälkeen ymmärtävät.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomella on pitkät perinteet voitoista, ensi suomi voitti sisällissodan, ja sitten talvi ja jatkosodan.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Voi miten ikävää, että ritala vain jatkaa yli 200.000 suomalaisen ja heidän mielipiteidensä halveeraamista. :(

Ja jos Niinistö ei olisi ollut ehdolla, niin äänimäärä olisi ollut vielä suurempi.

Huhtasaaren isänmaalliset mielipiteet, vaikka maahanmuuton osalta, saisivat kyllä paljon suuremman kannatuksen, mutta järkevät ihmiset näkevät sen vain yhtenä asiana, jolla ei voiteta presidentinvaaleja.

Nauti nyt ritala, vaikka et uskonut Huhtasaaren olevan 3. kisassa, mutta alapa odottaa pelolla eduskuntavaaleja! ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saisivat, voisivat, siinä on ne persujen toivomukset.

6,9% kansasta on totuus, jota ei edes persut pysty muuttamaan, takiaismeinkiä :)

Kansa ei halua hörhöjä valtaan, ja se nyt tuli hienosti esille.

Eduskuntavaaleja odotan innolla, toivottavasti persut ovat valmistuneet taas seuraavaan oppositiokauteen, sillä kannatuksella ei ole merkitystä, nyt persut voivat katsoa vaikka sinne ihannoimaan Ruotsiin, sielläkän ei hörhöjä hallitukseen oteta, oli sitten kannatus mikä tahansa.

Aivan sama mikä on persujen kannatus, siellä alle kymmenen prosentin tietämillä kuitenkin, ja sillä ei ole mitän merkitystä kenellekään.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä on ritala merkitystä vaikka kuinka paasaat.
Kasvavat %:t antavat signaaleja valtaa pitäville - ei niitä voi sivuuttaa, sorry vaan.
Anyway, puhut rumasti yli 200t:sta suomalaisesta - ei tarvitsisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Eikö puoluetta saa arvostella, mulle persut on pe...estä :)

Katotaan sitten eduskuntavaalien jälkeen, että mikä on paikka, kun ei oo kavereita, niin vaikea on hallitukseen mennä.

Sdp, kokoomus, keskusta, vihreät ja rkp ovat sanoneet, että eivät suostu samaan hallitukseen persujen kanssa.

Joten siitä sitten yksin vaan hallitusta muodostamaan.

Sitä saa mitä tilaa :)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #27

Puolue, puolueeseen kuuluvat, sitä tai sen ehdokasta kannattaneet ihmiset ovat kaikki eri asioita.

Kirjoituksistasi saa usein käsityksen, että kun puhut dorkista, änkyröistä jne. niin arvostelet ihmisiä. Siitä ei ainakaan Sauli Niinistö pitäisi!

Yhtenäisyyttä, kaikkien mielipiteiden kuuntelemista (jotteivat ne eskaloidu) ja ennen muuta käytöstapoja peräänkuulutan.

Jos noin arvostelisit vaikka vihreitten/vasureiden transu-asioita, niin olisit jo SuPon suojissa tai saanut vihapuhetuomion!! ;D

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #21

Juu Ritala se on totuus. Samoin on Keskustan 6 %, SDP;n 3,2 ja Vasemmistoliiton 3 % totuus! RKP;n 1,4 on myös totuus. Jos puheenvuoron kommentoijat käyttävät tätä samaa totuutta kaikkiin niin totuushan on, että Perussuomalaiset ovat 3. suurin puolue Suomessa!

Oma tulkintani on, että kaikilla puolueilla kannattajista vain noin 1/3-4 osa äänesti omaa ehdokastaan. Siitähän seuraisi juuri tuo PS kolmanneksi suurin puolue. Sitten Keskusta 18 %, SDP 9,6 % Vas 9 %, jne, jos käytetään 1/3 kerrointa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Arvoisa ritala, kertoisitko mitä vaaleissa saatuja luottamustehtäviä sinulla on ollut ja on edelleenkin ?

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Vaaleista on vaikea vetää muuta päätelmää kuin että Niinistö on kansan suosiossa ja Vihreät pysyivät jotenkuten puolueensa ehdokkaan takana. Huhtasaari pärjäsi kohtuullisesti ja loput muut välttävästi. Väyskä hämmensi soppaa odotetulla tavalla.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ei suorissa presidentinvaaleissa äänestetä "keskustaa" tai "demareita", vaan henkilöitä.

Jos Huhtasaaren kannatuksesta jotakin voi päätellä, niin ainoa ksenofobinen ja aidosti taikauskoinen ehdokas ei saanut yli 93% äänestäjien puoltoa. Se on kohtuullisen hyvä tulos.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Kyllä osa ihmisistä äänestää puoluetta. Tämä osa on tietysti pienempi kuin muissa vaaleissa, mutta kyllä siellä jokaisen ehdokkaan takana (myös Paavon) on marginaalinen osuus puolueääniä.

Toki isossa kuvassa kyseessä on henkilövaalit, kuten Niinistön järisyttävä suosio osoittaa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Juu, pääsääntöisesti presidentinvaalit ovat henkilövaalit.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä on kyllä historiallinen vaalitulos,. Se ilahduttavan niin perussuomalaisten kannattajia, kuin heitäkin, jotka eivät missään olosuhteissa persuja äänestäisi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mitä vasemmistolla oli tarjolla näissä vaaleissa? Tasa-arvoa? Ilmastohöttöä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos et ollut tietoinen, niin nämä olivat henkilövaalit. Jos taas halutaan tarkastella erilaisia blokkeja, niin vihervasemmisto löi huhtasaarelais-väyrysläisen vastarintaliikkeen selvin numeroin 18,7-13,1

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No jos totta puhutaan niin ette voittaneet. Mutta vaihtoehtotodellisuudesssa on näemmä hyvä elää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mitä, nyt ei kulttuurimarxilaiset halitsekaan Suomea enää? :o

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Jos ruvetaan laskemaan ehdokkaita yhteen heidän agendansa mukaan niin voi sanoa että semmoiset 87% äänestäjistä antoi äänensä EU-myönteisyydelle ja kansainvälisyydelle. Vastapuolella olivat Huhtasaari ja Väyrynen. "Uusi normaali" on siis marginaalin alaviite.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SV: "Kansallismielisyys voitti – vasemmisto kyykkäsi"

Kyse on henkilövaaleista, ei puoluevaaleista.

Sinä puhut tosiasiassa kansallisrasismista, et kansallismielisyydestä. Ehdokas Laura Huhtasaari edustaa kansainvälisten sopimusten torjunnassaan ensin mainittua. Sanomattakin on selvää, että henkilö, joka ei hyväksy voimassa olevia sopimuksia eikä ihmisten (globaalia) tasa-arvoisuutta ja yleensä ihmisyyttä, ei ole kykenevä toimimaan presidenttinämme.

Seitsemän kykenevää, joista yksi jatkuvuuden vuoksi valittiin
http://fazerinsini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250026...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ritalaa lainaten. Se on se uusi normaali. Vanha normaali oli kirkkovene.
(Jälkimmäinen lause ei ollut lainaus).

Jyrki Tikkakoski

Mitä korkeammalla leijui sitä kipeämmin maahantulo sattui. Tunnustan, sattui jonkin verran, mutta ei kovin paljon.
Jo vaalipäivänä alkoi pikku hiljaa totuus paljastumaan kun kuuntelin ihmisten keskusteluita äänestyksistä. Vaalisalaisuudet ovat selkeästi historian siipien havinaa kun niin moni tahtoi tuoda äänestyksensä julki.
Vaikka ne huolestuttivat, niin silti näin jälkeen päin niiden perustelut helpottivat kuitenkin tulevaisuutta ajatellen huomattavasti.
Suurin osa...itse asiassa kaikki äänestys perustelut olivat epäpoliittisia, komea, vauva, onnellisen näköisiä..jne
Ja nehän on jälkikäteen ajatellen ihan oivia perusteluita Saulin valinnalle ja niiden ansiosta ei Saulin valinnalla ole juurikaan poliittisia perusteita.

On luonnollisesti Saulin äänestäjissä iso osa heitä, jotka ajattelevat politiikkaakin, mutta totuus on kuitenkin, että nämä oli henkilövaalit.
Pitää olla todella todellisuudesta ulkona mikäli näistä vaaleista vetää johtopäätöksen suomen ulko- tai sisäpolitiikkaan. Siitä tietää, että puuttuu ihmiskontaktit ja keskustelu yhteydet lähes täysin ja jää yksin mielikuvitusten varaan.
Jos vielä kuvittelee esim. käytettyjen tavaroiden myynti yrittäjänä Saulin olevan koko kansan mies ja myös pienyrittäjän asialla, niin silloin vaeltaa jo harhaisessa maailmassa.

Mistä sitten löytyy tiedot miten ihmiset oikeasti politiikkaa ajattelevat, mutta pitivät nämä kuitenkin henkilövaaleina?
Ne löytyy tietenkin vaalikoneista! Niistä selvisi oikeasti miten kansalaiset Suomen tilanteesta ajattelevat. Ja muistellaanpa hetki miten siellä äänestäjät siis poliittisesti ajattelivat....aivan! Siellä jyräsi Laura mielipiteineen ja Paavo peesasi, mutta selkeästi jääneenä. Sauli oli poliittisesti häntäpään miehiä. Ja se on fakta!

Faktaa on myös, että Lauralta ääniä vei näissä vaaleissa kokemattomuus sekä median vastarinta. Ne puuttuvat äänet eivät ole millään tavoin Lauraan itseensä kohdistuvia, mutta Paavo vei kokemuksellaan lähes kaikki omat äänensä Lauraltaja ja varmasti osa politiikasta samoin ajattelevia äänestivät jopa Saulia hänen kokemuksensa takia.
Ja tähän on pakko ottaa myös Trump mukaan. Vaikka Laura kertoikin totuuden suhteestaan Trumppiin, niin ihmisten mielissä joka tapauksessa kummitteli luotu Trump ilmiö ja sekin median mustamaalauksen ansiosta.
Mutta siitä on hyvä oppia ammentaa, mitä kannattaa puhua päiväpolitiikassa ja mitä vaaleissa.

Nyt kun jälkikäteen vaaleja hieman tarkemmin analysoi, niin tulevaisuus ei todellakaan näytä huonolta.
Eu ja euro ovat edelleen erittäin huolestuttavia, eikä turvapaikkapolitiikan, siirtolaisten ja laittomien kohdalla ole ihmisten mielipiteet minnekkään muuttuneet.
Mielestäni ei tarvitse kuin hieman selkeyttää näkökantoja asioihin . Nyt kieltämättä media johdatteli Lauran näkemykset kansalaisille jonkin verran epäselväksi. Tarkoittiko Laura eroa vai korjausta eu ja euro linjalla? Rajat kiinni kaikilta vai paperittomilta tphakijoilta? Ja nyt tulevia vaaleja ajatellen olisi hyvä myös sisäpolitiikkaa täsmentää. Aktiivi malli, sote, palkat, eläkeläiset, opiskelijat...jne

Mutta mikäs minä olen ketään neuvomaan, en kuvittele tietäväni kaikesta kaiken ja tulevaisuus näyttää hyvälle ilman minun kommenttiakin....

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Suomen NATO-jäsenyys ei ole meidän käsissämme - vaan Putinin taskussa
http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24996...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tällä(kään) palstalla riekkuvat kansalaiskeskustelijat eivät ole kyenneet päättämään, että olivatko nämä nyt puolue- vai henkilövaalit. Puoluevaaleista höpistään, kun verrataan Huhtasaaren tulosta Soinin tulokseen vuonna 2012 ja henkilövaaleista, kun se sopii jotenkin pilkkaamaan Huhtasaaren henkilöä.

Tosiasiassa vuonna 2012 Huhtasaari oli päätoiminen opettaja, kun taas tämänvuotiset kilpakumppanit niittivät jo kokemusta politiikan kentällä. Mitä Soiniin taas tulee, voidaan ajatella hänen vieneen äänestäjänsä mennessään erotessaan perussuomalaisista.

Yksistään tältä pohjalta - Samulin esittämien pointtien lisäksi - kolmas sija vaaleissa on vielä muutama vuosi sitten täysin tuntemattomalta poliitikolta käsittämättömän huikea suoritus. Tästä ei pääse yli eikä ympäri, jos nyt oikeasti ajatellaan vaaleja ensisijaisesti henkilövaaleina.

Perussuomalaiset vain ovat yhä ja edelleen täällä jankuttaville samoille naamoille sokea piste, jonka kohdalla kaikki samat sinänsä rationaaliset ajatusrakennelmat lakkaavat toimimasta ja patologinen inho sekä suoranainen viha ottavat korvien välissä niskalenkin.

Vanha tuttu ajatuskukkanen "93 % kansasta äänesti avoimen ja EU-myönteisen Suomen puolesta (= Huhtasaarta vastaan)" kukoistaa taas jälleen kerran kaikesta ääliömäisyydestään huolimatta.

Jonne Lövkvist

Joo, tämä harmittaa monia. /Ps. Kokoomus on muuten poliittisen kenttämme toiseksi oikeistolaisin puolue. Minä nauran koko matkan...no en pankkiin, mutta vaikka ruokakauppaan!

Toimituksen poiminnat