Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Saako syntyvyydestä puhua?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne aiheutti ”somemyrskyn” käyttämällä termiä synnytystalkoot. Termi toki oli retorisesti varsin huono sanavalinta, mutta joudun ensimmäistä kertaa olemaan Rinteen kanssa jostain samaa mieltä. Suomessa syntyvyys on hälyttävän alhaista.

Viimeksi Suomessa on syntynyt näin vähän lapsia nälkävuosina. Asiaa on kyllä nostettu kiitettävästi esille myös mediassa pitkin vuotta, mutta yhteiskunnallista keskustelua asiasta ei juurikaan ole käyty. Ymmärrän poliitikkona kyllä miksi -syntyvyydestä kun ei näemme saa puhua.

Naiset eivät ole synnytysautomaatteja eivätkä miehet siitoskoneita. Perheet ja vapaat yksilöt päättävät itse, milloin perheen perustavat. Jos siis perustavat. On myös paljon niitä ihmisiä, ketkä jäävät lapsettomiksi vastoin tahtoaan. Se jos jokin on elämän yksi suurimpia vääryyksiä. Silti kansakuntamme hyvinvointi lepää siinä, että meillä on myös kasvava ja hyvinvoiva väestö. Siksi syntyvyydestä pitää voida puhua.

Mitä sitten voisimme tehdä? Me Perussuomalaisissa Nuorissa olemme esittäneet synnytysrahan käyttöönottoa. Mallissa alle 30-vuotias avo- tai avioliitossa elävä saisi verovähennyksen jokaisesta synnytetystä lapsesta. Tämä auttaisi nuoria perheitä taloudellisesti ja kannustaisi hankkimaan lapsia nuorempina.

Toinen ratkaisu mitä olemme esittäneet, on selvittää perheverotukseen siirtyminen Suomessa. Perheverotuksessa perhettä verotettaisiin yksikkönä, jolloin perheen kokonaisveroaste laskisi. Tällä olisi myös positiivisia vaikutuksia perheen talouteen ja sitä kautta myös halukkuus hankkia jälkeläisiä voisi olla parempi.

Suomen heikkoa syntyvyyttä ei voida eikä pidä kompensoida maahanmuutolla, jolla on lähinnä negatiivinen vaikutus kansantalouteen ja yhtenäiskulttuuriimme. Suomi on paras maa suomalaisille ja tarvitsemme lisää lapsia. Nyt toivoisin erityisesti nuorilta ajatuksia siitä, miten voisimme saada syntyvyyden nousuun. Koskeehan perheiden perustaminen erityisesti meitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Silti kansakuntamme hyvinvointi lepää siinä, että meillä on myös kasvava ja hyvinvoiva väestö."

Miksi väestön pitäisi kasvaa? Ihmisiä on jo yli 7 miljardia.

Syntyvyys länsimaissa, joihin Suomikin vielä lasketaan, on nykykään sopivalla tasolla. Vallitseva tilanne on siunaus, ei kirous.

"Perheverotuksessa perhettä verotettaisiin yksikkönä, jolloin perheen kokonaisveroaste laskisi."

Jos me vaimon kanssa nyt laitettaisiin ansiot yhteen, verotushan kasvaisi, koska progressio. Sitten jos perheille sovelletaan eri verotaulukoita kuin yksinäisille, alkaa mielenkiintoinen verokeinottelu, kun kaikki hyvin toimeentulevat sinkut perustavat lumeavioliittoja.

Taitaa olla kuolleena syntynyt tuokin ajatus.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jep,, minun polvet ei silti enää sitä ei kestä :-)

Mutta joissakin kunnissa perheille maksetaan 10 000 euroa lapsesta, ja joissakin niistä 1 000 euroa/vuosi.

Ei hullumpi ajatus jos oikiasti halutaan syntyvyyttä lisätä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai että yksin elävä ei saisi synnytysrahaanne. Kovin erikoiset synnytystalkoot jotka jo ehdotuksena toimivat ehkäisevästi.

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Haluamme tukea avo- ja avioliitossa eläviä perheitä. Lapsen etu on kaksi rakastavaa vanhempaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eli pelottelette nuoria pareja jotka hyvin tietävät että puolet avioliitoista päätyy eroihin. Pelottelette kun painotatte kahden vanhemman mallia lapselle hyvää lapsuutta takaavana. Kukaan ei uskalla hankkia lapsia teitä kuunneltuaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Suomen heikkoa syntyvyyttä ei voida eikä pidä kompensoida maahanmuutolla, jolla on lähinnä negatiivinen vaikutus kansantalouteen ja yhtenäiskulttuuriimme".

(a) Lapsen kasvattaminen ja kouluttamainen veronmaksajien rahoilla noin 25 ikävuoteen maksaa varmasti enemmän kuin laittomasti maassa olevat, jotka eivät edes saa nostaa mitään tukia ja ovat valmiita tekemään töitä pimeästi vaikka euron tuntipalkalla. Oikeudeton ja halpa työvoima on parasta, mitä yrittäjä voi toivoa.

(b) Perussuomalaisete ovat tässä olleet se uhka yhtenäiskulttuurille. Oli aika jolloin oli vain YLE:n kaksi kanavaa, poliisiin ja koululaitokseen luotettiin peruskoulusta yliopistihin. Sitten tulivat perussomalaiset, jotka haluavat tuhota nämä viimeiset yhtenäiskulttuuria luovat kansalliset insitituutiot syyttäen niitä kulttuurimarksilaisuudesta yms.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu kyllä tämäkin kolmen lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen isoäiti on kauhulla katsonut kun persut luhistaa yhtenäiskulttuuria joka vaivalla on pystytetty.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Haikaileekohan Nieminen paluuta 50-luvulle, milloin ei ollut MTV:ta, saati muita?

Maahanmuutolla parhaimmillaan varmasti on suotuisia vaikutuksia kansantalouteen, mutta vain parhaimmillaan. Sen lisäksi se kuitenkin demokratiaa kunnioittavassa maassa heikentää vastaanottajakansan omaa itsemääräämisoikeutta. Eli vaikka maahanmuuttajat saisikin orjatyövoimaksi euron tuntipalkalla, heille tulee äänioikeus.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Syntyvyyden oleellisin merkitys on huoltosuhteen säilyminen sellaisena, että yhteiskunta kykenee elättämään ja hoitamaan sekä vanhukset ja sen lisäksi myös kouluttamaan alaikäiset. Pidentynyt eliniänodote ja alentunut syntyvyys on myrkyllinen yhdistelmä huoltosuhteen kannalta. Asiaa vielä heikentää se, että osa työikäisistä on työttöminä tai opiskelemassa.

Yhteiskunta ei nykyisellä menolla säily hyvinvoivana. Vaihtoehdot ovat lisätä syntyvyyttä tai työikäisten lisääntyvä maahanmuutto. Trendinä on edelleen alentuva syntyvyys ja lisääntyvä maahanmuutto. Hyvinvointiyhteiskuntamme on siis sen varassa, että saamme maahanmuuttajat tehokkaasti työllistettyä. Persujen rasisitisella ideologialla Suomi ei ratkaise tätäkään ongelmaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin, maahanmuutto? Tarkoitatko näitä Jotka eivät edes viitsi opiskella Suomenkieltä? joita tulee tänne aivan liikaa, vai sitten niitä oikeasti kiinasta ynm. tulleita jotka oikeasti opiskelevat ja tahtovat menestyä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tarkoitan niitä, jotka tekevät töitä ja ovat nettoveronmaksajia. Ihan sama millä kielellä töitään tekevät tai mistä tulevat. Itse olen asiantuntijahommissa ja taas on tulossa johdettavaksi projektiryhmä, jonka tuotokset syntyvät aina englanniksi. Käyttökielenä on suomen kieli tai englanti riippuen siitä kumpaa osaa paremmin puhua. Jos asia tarvitsee toistaa molemmilla, niin sitten toistetaan. Ei se ole sen ihmeellisempää.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #12

Hienoa jos Englannin pystyy hoitamaan hommia.. Mutta kuten sanoin eivät edes viitsi Suomea opetella, saatikka mitään muutakaan!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #14

Suurin osa maahanmuuttajista haluaa olla osa yhteisöä jollain panoksella. Haluaako opetella kielen jos muutenkin pärjää riittävästi on minulle suht samantekevää. Tunnen toistakymmentä henkeä, jotka ovat olleet vuosikausia it-hommissa täällä, jotka eivät puhu yhtään suomea.

Huomenna menen veljen tyttären häihin, joissa sulhanen on asunut maassa jo seitsemän vuotta. Ensin opiskellen Lappeenrannassa englanninkielisellä linjalla ja nyt jo useamman vuoden töissä olleena. Eikä juurikaan puhu suomea. Kotikielenä on nyt englanti. Epäilemättä tulevat hoitamaan myös oman osuutensa suomalaisten syntyvyydestä ja huoltosuhteesta.

Eivät Suomesta maailmalle töiden perässä lähtijätkään läheskään aina opettele paikallista kieltä. Varsinkaan jos ei ole tarkoitus viettää siellä loppuelämäänsä. Moni pakolainen ainakin toivoo tai uskoo palaavansa kotimaahansa. Jos pärjäät täällä englannilla, niin miksi opetella kolmatta kieltä. Olisihan siitä ehkä hyötyä, mutta jokaisen oma valinta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Myös koneet on keksitty. Kyborgit voivat hoitaa ihmisiä!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Huoltosuhteeseen noita ei kannata laskea mukaan. Jos kyborgin omistajat saadaan maksamaan laitteiden käytöstä palvelutoiminnassa veroa, niin sillä voidaan korvata ainakin osa säästyvästä työntekijän palkkaverosta. Ei me työntekijöitä tarvita lapiohommiin kun kaivurikin on keksitty, mutta jonkun pitää veroina kustantaa ne palvelut, joita yhteiskunta tarjoaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tiedän että osun tällä mietinnällä ampiaispesään.

Onko nyky naisien/miehien odotukset ja vaatimukset pikkaisen liian korkeat lapsen kasvatuksen kanssa..

otan nyt vain naiset esimerkkinä koska harvoin miehet tästä puhuu..

Mutta monet naiset vaativat, että pitäisi saada kasvatettua lapsi kotona, äidin kanssa kolmeen vuotiaaksi asti, se on parasta lapselle jne. Ja sitten vaaditaan sellaisia tekojakin hallitukselta, vaikka valtion taloustilanne tiedetään.

Mutta onko ennen tähän pystytty? Ehkä jotkut minun ikäluokkani äidit ovat voineet olla kotona ja kasvattaa, mutta aika lailla monilla mummot ja sukulaiset auttoivat kasvattamisessa, tarhahoito ei ole ollut mikään pelottava asia, eikä se ole nykyisinkään.

Minun sukupolvessa on äidit olleet kotona, mutta entäs sitä edelliset jne.. EI todellakaan ole..

Minusta nykyaikana äiti itse, vaatii liikaa niin itseltään, kuin yhteiskunnalta. Vain paras vaihtoehto käy tai mitään asenne..
"Lapsi ei saa parasta mahdollista lapsuutta, en tee lapsia.."

Joo.. Anteeksi tästä, tiedän että monet pahoittavat mielensä, mutta näin vain olen asian huomannut.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Saako syntyvyydestä puhua?
Saa mutta ei demari.
Ainoastaan tutkijat,Vartiainen/Katainen/Vanhanen vihjaamalla että tarvitaan tulevaisuudessa 1,8 milj. työvoimapulan poistajaa .Maksamaan eläkkeitä , veroja sosiaaliturvaan ja palveluihin.
Porvarillisesti elegantisti kerrottuna.
Ei töksäyttäen duunarikielellä samaa asiaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäjältä löytyy koulutettua ja sivistynyttä väkeä, joka on halukasta muuttamaan Suomeen, ei mitään ongelmaa.

Toimituksen poiminnat