Reserviläisille rynnäkkökiväärit kotiin

Reserviläisille tulee saada rynnäkkökivääreitä koteihin. Puolustusministeriö päätti taannoin luovuttaa 400 kappaletta muunneltuja rynnäkkökivääreitä Maanpuolustuskoulutusyhditykselle (MPK). Aseet tulevat sitä kautta reserviläisten käyttöön. On hyvä, että puolustusministeriö tukee reserviläistoimintaa, mutta olen valmis parantamaan reserviläisten valmiutta entisestään. Esitetty määrä on täysin riittämätön.

Aktiivisille ja luotetuiksi todennetut reserviläiset ansaitsevat taisteluvarustuksen ja rynnäkkökiväärit kotiin. Tällä parannettaisiin huomattavasti valmiutta mahdollisissa kriisitilanteissa, kun joukkoja ei tarvitsisi erikseen varustaa. Meille aktiivisille reserviläisille maanpuolustus on kunnia-asia ja moni harrastaakin ammuntaa esim. metsästyksen kautta. Aseet eivät siis ole reserviläisen kotona mitenkään poikkeus. 

Osaa kansakuntamme politiikoista aseet kuitenkin häiritsevät. Sosialidemokraattisen puolueen kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero ovat jättäneet puolustusministeri Jussi Niinistölle (uv) kirjallisen kysymyksen aiheesta. Heidän mielestään MPK ei ole puolustusvoimille strategisesti tärkeä yhteistyökumppani. Eipä tule yllätyksenä. Sosiaalidemokraatit ovat muutenkin “kunnostautuneet” Suomen puolustuksen alasajossa läpi historian. Muistelkaa vaikka mitä tuhoa tasavallan presidentti Tarja Halonen (sdp) sai aikaan. 

Haluan politiikkona helpottaa reserviläisten maanpuolustustyötä. Ehdotankin, että reserviläisten omaehtoista aseiden ja varusteiden hankkimista tuettaisiin lupamenettelyjä sujuvoittamalla ja varusteiden verovähennysoikeudella. Tämä palvelee niin yksittäistä reserviläistä kuin koko Suomea. Sillä mikä on arvokkaampaa kuin puolustaa Isänmaataan? 

 

SamuliVoutila
Perussuomalaiset Helsinki

Kolmikymppinen perheenisä, yrittäjä, Perussuomalaisten vaikuttaja Helsingissä ja aktiivinen reserviläinen sekä erämies. MTS:n tutkimus- ja järjestöjaosto. GSM: +358 50 5502 690

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu