Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Reserviläisille rynnäkkökiväärit kotiin

Reserviläisille tulee saada rynnäkkökivääreitä koteihin. Puolustusministeriö päätti taannoin luovuttaa 400 kappaletta muunneltuja rynnäkkökivääreitä Maanpuolustuskoulutusyhditykselle (MPK). Aseet tulevat sitä kautta reserviläisten käyttöön. On hyvä, että puolustusministeriö tukee reserviläistoimintaa, mutta olen valmis parantamaan reserviläisten valmiutta entisestään. Esitetty määrä on täysin riittämätön.

Aktiivisille ja luotetuiksi todennetut reserviläiset ansaitsevat taisteluvarustuksen ja rynnäkkökiväärit kotiin. Tällä parannettaisiin huomattavasti valmiutta mahdollisissa kriisitilanteissa, kun joukkoja ei tarvitsisi erikseen varustaa. Meille aktiivisille reserviläisille maanpuolustus on kunnia-asia ja moni harrastaakin ammuntaa esim. metsästyksen kautta. Aseet eivät siis ole reserviläisen kotona mitenkään poikkeus. 

Osaa kansakuntamme politiikoista aseet kuitenkin häiritsevät. Sosialidemokraattisen puolueen kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero ovat jättäneet puolustusministeri Jussi Niinistölle (uv) kirjallisen kysymyksen aiheesta. Heidän mielestään MPK ei ole puolustusvoimille strategisesti tärkeä yhteistyökumppani. Eipä tule yllätyksenä. Sosiaalidemokraatit ovat muutenkin “kunnostautuneet” Suomen puolustuksen alasajossa läpi historian. Muistelkaa vaikka mitä tuhoa tasavallan presidentti Tarja Halonen (sdp) sai aikaan. 

Haluan politiikkona helpottaa reserviläisten maanpuolustustyötä. Ehdotankin, että reserviläisten omaehtoista aseiden ja varusteiden hankkimista tuettaisiin lupamenettelyjä sujuvoittamalla ja varusteiden verovähennysoikeudella. Tämä palvelee niin yksittäistä reserviläistä kuin koko Suomea. Sillä mikä on arvokkaampaa kuin puolustaa Isänmaataan? 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Aktiivisille ja luotetuiksi todennetut reserviläiset ansaitsevat taisteluvarustuksen ja rynnäkkökiväärit kotiin. Tällä parannettaisiin huomattavasti valmiutta mahdollisissa kriisitilanteissa, kun joukkoja ei tarvitsisi erikseen varustaa.''

Erittäin kannatettava ja halpa järjestelmä.

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Tässä kohtaa varustaminen tarkoittaa sitä, että miesten tulee erikseen mennä varuskuntaan hakemaan varusteet. Jos taisteluvarusteet ja aseet olisi kotona, ei tätä ruljanssia tarvitsisi erikseen tehdä.

Pekka Iiskonmaki

#2
Aikoinaan meni lähes päivä rättisulkeisissa, ennen kuin päästiin maastoon kertaamaan.

Nyt pääsisi suoraan kotoa kertausharjoitusalueelle tai kriisialueelle.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kyllä pölhöyttäkin voi suositella pölhöille!

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Reserviläisjärjestöissä toimivat ovat useimmiten poliittisesti Kokoomus-Keskusta akselilla. Siten tämän joukon aseistaminen on merkittävästi yhteiskuntapoliittinen asia.

(Toki tällä joukolla on jo nyt merkittävä määrä metsästysaseita.)

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Reserviläistoiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Maanpuolutus kuuluu meille kaikille. Puoluekantaan katsomatta. Toki on totta, että oikeistossa isänmaallisuus näissä asioissa korostuu enemmän kuin perinteisissä vasemmistopuolueissa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Luotettavat reserviläiset tietenkin olisivat Voutilan kaltaisia militantteja oikeistolaisia.Vai miten luotettavuus mitataan?

Kriisitilanteessa iso joukko rynnäkkökivääreitä jäisi takuulla kaapin perukoille aseen oimistajien lähtiessä kävelylle kohti länttä jättäen muutaman Voutilan kaltaisen paukuttelemaan pyssyillään. Voutilan militarismi on oikeastaan aika liikuttavaa. Realiteetit taitavat kuitenkin lyödä päin näköä: siviilien militarisoiminen tuskin on äänestäjien suosiossa; paitsi jos on hard core persu kuten Voutila

Suomeen ei tarvita aseistettuja kodinturvajoukkoja, suojeluskuntia tai kasalliskaartia. Maanpuolustus ei nyt kuitenkaan ole mikään yleinen harrastus.

Eiköhän nämä rynnäkkökiväärien omistajat riisuttaisi aika pian aseista. Ei tarvita kuin yksi väärinkäytös, niin se kokeilu loppuisi siihen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #35

Miten niin "länttä kohti"?
Sieltähän se vihollinen tulee! Jokaisen vihervasemmistolaisen mielestä.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #50

Länttä kohti hyvinkin. Eiköhän suurimmat uhat ole idän suunnasta.

Kyllä siinä liikennen ruuhkautuu, kun ainakin miljoona suomalaista pyrkii maanteitä pitkin, satamien ja jäljellä olevien lentokenttien kautta Ruotsiin ja siitä eteenpäin kuka minnekin.

Näistä Voutilan kaltaisista militanteista taitaa suurin osa jättää tarttumatta aseeseen liittyen länttä kohti pyrkivään pakolaisvirtaan.

Maanpuolustushenki loppuu siihen paikkaan kun ensimmäisiä kuolonuhreja päästään hautaamaan; olivatpa vainajat sitten siviilejä tai sotilaita.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #59

Ei me mihkään pakoon lähdetä! Lapset ja vanhat mummot laitetaan Ruotsiin ja me muut pannaan kampoihin, niin maan perk***sti!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Sillanpään marssilaulun sanoin: "Kotikonnut nyt jäädä saa / kun on vaarassa isänmaa".

Pekka Iiskonmaki

#3
Missä joukko-osastossa Alanko palveli? Ei meillä kukaan kysynyt puoluekantaa.

Minä olin KymPionP:n riveissä ja kaikki olivat rotiporukkaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen samaa mieltä!
PS. Tule äänestämään sinua tulevissa Eduskuntavaaleissa!

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Mitä vikaa on siinä, että ns valmiusjoukot hakisivat kamansa lähimmästä varuskunnasta?

Aivan kuten vapaapalokunnalla, PV voisi kyhäillä aktiiveista valmiusjoukkoja, joille olisi varusteet laitettu johonkin tilaan valmiiksi, jolloin ei tarvitse muuta kuin puhelua soimaan ja matkaan. Aikaa ei menisi kuin mitä autolla ajossa menee sekä kamojen vaihto, jonka varusmies tekee muutamassa minuutissa.

Ei se ryssä sieltä Moskovasta tänne teleporttaa. Ainut missä voisi olla aseistettuja kansalaisia olisi Ahvenanmaa, mutta se on jo oma ongelmansa. Alle tunnissa valmiina olevat joukot ovat omasta mielestäni tarpeeksi nopeita.

Ainut mitä tosta tulee on turhia riskitilanteita. Mitä jos masentunut lapsi katsoo olan yli asekaappia lukitessa ja lähtee seuraavana päivänä kouluun? Entä jos kämppään murtaudutaan? Entäs jos valmiusmies itse sekoaa? Satoja aseita milloin missäkin on mahdoton valvoa.

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Jos taisteluvarustus olisi kotona voisi tuo ehkä toimia. Näin ei valtaosalla ressuista ole. Lisäksi Suomesta löytyy jo nyt yli 500000 asetta kotoa, joten teoria "masentuneista lapsista" ei kyllä nyt toimi. Laki velvoittaa jo nyt säilyttämään aseita niin, ettei muut kuin aseenkäyttöön oikeutettu henkilö pääse siihen käsiksi. Montako rikosta on tehty metsästysaseilla Suomessa? Hyvin vähän.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Vastaa vielä tuohon ekaan kohtaani. Miksi se ei riitä, että varusteet ovat vapaapalokuntamaisesti lähimmällä varuskunnalla? En usko että ryssä ehtisi tekemään mitään niin nopeasti, ettei näin järjestelyä joukkoa saisi kutsuttua kokoon.
Joukko joutuu muutenkin kokoontumaan johonkin ennen kuin se siirtyy tilannepaikalle, vai liittyvätkö he yksi kerrallaan tappeluun sen perusteella kenen talo on lähimpänä? Jos eivät, he voivat yhtä hyvin kokoontua kassulle.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kuinka monessa kodissa on aseita nyt ja kuinka moneen se lisäsi aseita?

Riski on paljon suurempi, jos joka kodissa olisi rynnäkkökivääri. Miten paljon aseita varastettaisiin?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #49

Noin 10-15 vuotta sitten luin uutisen, jonka mukaan suomalaiset ovat maailman kolmanneksi aseistetuin kansakunta USA:n ja Irakin jälkeen.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"...luotetuiksi todennetut reserviläiset ansaitsevat taisteluvarustuksen ja rynnäkkökiväärit kotiin"

Armeija lahjoittaa MPK:lle 400 kertalaukaistavaksi muunnettua rynnäkkökivääriä koulutuskäyttöön. Tuo päätös on tietysti tervetullut, koska se parantaa reserviläisten mahdollisuuksia ampumaharjoituksiin. Vastuu lahjoitusaseiden käytöstä ja säilytyksestä jää MPK:lle ja hyvä niin.

Aivan eri asia olisi, jos armeijan aseita ja varusteita ryhdyttäisiin jakamaan yksittäisille reserviläisille. Kuka silloin kustantaisia aseiden kotona säilytykseen vaadittavat turvalliset tilat ja kuka niitä valvoisi? Viime kädessä tietenkin poliisi, jolla lienee riittävästi työsarkaa muutenkin.

Ja sitten: miten määriteltäisiin aseen saavan reserviläisen luotettavuus, jos puolustusministerikin loikkii puolueesta toiseen ja valehtelee vakavalla naamalla?

Logistiikka nykyoloissa toimii Suomessa niin tehokkaasti, että tositilanteen tullessa tarvittavat aseet ja varustukset voidaan jakaa reserviläisillekin riittävän nopeasti armeijan valvomista säilytystiloista.

Kuten Tuntemattoman sotilaan eräs roolihenkilö sattuvasti sanoi: "Vähempikin into riittäisi!"

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Logistiikka nykyoloissa toimii Suomessa niin tehokkaasti, että tositilanteen tullessa tarvittavat aseet ja varustukset voidaan jakaa reserviläisillekin riittävän nopeasti armeijan valvomista säilytystiloista."

Tähän en luottaisi kovinkaan vahvasti. Venäjällä on keinot viestintäverkoston mykistämiseksi, minkä se ensimmäiseksi tekisikin.

Toiseksi varuskunnat, ja siten myös aseet, tiet, sillat ja lentokentät tuhottaisi myös heti alussa. Georgian sodan osoittamaan malliin.

Vihreät miehet ovat vain alkusoittoa, joka on tarkoitettu minimoimaan hyökkääjän omat tappiot.

Marko Parkkola

Itse ehdottaisin ampuma-aseen muuttamista perustuslailliseksi omistamisoikeudeksi aivan kuten saan omistaa tämän läppärinkin valtion siihen puuttumatta. Vapaa aseenkanto-oikeus tulisi olla lähtökohta. Kyseessä olisi kuitenkin etuoikeus, jonka voisi menettää.

Lisäksi haluaisin enemmän ampumaratoja, jotta jokainen voisi kehittää ampumataitojaan halutessaan.

Maanpuolustusvalmius hyppäisi useita pykäliä ylöspäin kerralla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vapaa aseenkanto-oikeus olisi kyllä fantsu juttu. Odinin soturitkin saisivat ihan uuden uskottavuuden kun jokaisella olisi ladatu rynkky käsissä tai kun vaikka niiden Rautatientorin nyt purettujen leirien molemmat osapuolet olisi olleet hampaisiin asti aseistettuja.

Kouluissakin saisi kantaa pyssyjä, ei kukaan niillä räiskisi kun tietäisi että kohta tulee takaisin.

Milloin Parkkola kävit viimeksi ampumaradalla?

Marko Parkkola

Onhan tästä jo kohta 8 vuotta aikaa. Pitäisi liittyä johonkin metsästysseuraan, jolla olisi vähintään haulikkorata. Harmittavasti seurojen liittymismaksut ovat pilvissä. Kaupalliset radat eivät oikein kiinnosta ainakaan tällä hetkellä.

Mutta mitä sitten, jos jollain odinilla olisi pyssy mukana. Ainakin voisivat puolustautua tp-hakijoita vastaan, jotka viiltelevät saksilla kaulaan (Hyvinkäällä tapahtunut).

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

Useimmille ihmisille kysymyksesi pitää sisällään myös vastauksen.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #18

Unohdin mainita, että olen myös ns. castle doctrine ja stand your ground prinsiippien kannattaja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #21

Eli kannatat "oikeuttasi" tappaa toinen ihminen, jos katsot sen tarpeelliseksi?
En tiedä oletko reservissä mutta jos olet, annat kyllä hyviä syitä miksi reserviläisille ei kannata jakaa rynkkyjä kotiin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #25

Toki kannatan. Sodassa tapetaan toisia ihmisiä vaikka kuinka, palataksemme blogin aiheeseen. Kannatan myös itsepuolustuksena toisen ampumista, jos toinen on saahamassa kaulaa poikki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

"Stand your ground" -laki ei tarkoita tuota eikä Suomen laki sellaista tunne. Kyseessä on amerikkalainen oikeustermi joka on käytössä alle puolessa USA:n osavaltioista. Typistetysti siinä katsotaan, että sinulla on voimankäyttöön ja viime kädessä tappamiseen vaikka voisit sen välttää poistumalla paikalta.

Kun et vastannut kysymykseen niin oletan, että et kuitenkaan ole armeijan käynyt reserviläinen?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #27

Eli kannatat "oikeuttasi" tappaa toinen ihminen, jos katsot sen tarpeelliseksi?
Näin kysyy Janne Salonen ja Marko Parkkola vastaa:
” Toki kannatan.”

Janne Salonen jatkaa aivan aiheellisesti hyvällä olettamuksella: "Kun et vastannut kysymykseen niin oletan, että et kuitenkaan ole armeijan käynyt reserviläinen?"

Nykyään armeijaan meno edellyttää mielenterveyden selvittämistä. Jos henkilöllä on "hullun paperit" niin heitä ei armeija huoli riveihinsä. Tässä linkki henkilöön, joka toteutti fantisointejaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Muranen

Niin, miten Parkkola on sinun asevelvollisuutesi suorittamisen laita? Kuulutko ns. muraslaisiin ja persulaisiin?

Minusta persunuorten puheenjohtajan paikalla nykyään oleva Voutila ei ole oikea henkilö minkäänlaisen aseenkantajaksi. Kirjoitukset ovat sitä luokkaa, että hoitoa hän tarvitsee.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #55

Täällä näköjään saa kaikenmaailman päästänsä vialla olevan kommunistit kirjoittaa ihan mitä tahansa paskaa mitä mieleen tulee. Minun asevelvollisuuteni tai muutkaan ei kuulu sinulle eikä kenellekään muulle, paitsi Suomen valtiolle.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #66

Parkkola on tyylilleen uskollinen. Kyllä sinun ns. "asevelvollisuus" on yleisesti tiedossa. Aikoinaan käytettiin ilmaisua kruununraakki. Tällä en toki tarkoita sinua, enkä Jussuf Allah-ahoa. Molemmat eivät ole intin käyneitten joukossa. En toki ole tietoinen mistä syystä. Sen kyllä tiedän, että oikeuksiin kuuluu myös aseista kieltäytyminen. Minusta tämä kuuluu myös perusoikeuksiin. Mutta armeijalla on myös oikeus valita ne joita se ottaa tai olla ottamatta.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Täällä jenkeissä näkyy hyvin sen, miten hieno juttu se on kun on aseita. Jatkuvasti ammutaan porukkaa kaduille ja poliisit paniikissa ampuvat ennen kun selvittelevät. Poliisien toimintakin on siinä mielessä ymmärrettävää, kun voi aika vahvasti olettaa, että poliisi ei ole ainoa, jolla se pyssy löytyy.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ja nyt kun otin juuri asian puheeksi niin esimerkkinä voi mainita tämän esillä olleen muutaman korttelin päässä tapahtuneen jutun: http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005296442.html
"Viraston lausunnon mukaan Harrity kertoi, että hänen työparinsa ”säikähti kovaa ääntä” poliisiauton lähellä kun he saapuivat tapahtumapaikalle."

Jotain on yleisesti pielessä jos kaikki paukahdukset tulkitaan ammuskeluksi (ja varmaan usein sitä se valitettavasti onkin). Se lisää pelkoa joka lisää herkkyyttä hankkia aseita, käyttää niitä ja kierre on valmis. Eiköhän pysytä Suomessakin siinä, että pahin rikos, mikä epämääräistä pauketta kuullessa tulee mieleen on se, että joku paukuttelee uudelta vuodelta käyttämättä jääneitä ilotulitteita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Joo, sittenhän velkakiertreeseen joutunut reserviläinen voi lavastaa murron, ja myydä rynkyn eteenpäin, kätevää.

Marko Parkkola

Vaihda lauseeseesi reserviläisen paikalle somali ja odottele soittoa poliisilta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onko somaleilla rynkkyjä kotona?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #20

Ajattelin vain että ymmärtäisit ennakkoluuloisuutesi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #22

Kai se reserviläinen voi yhtä hyvin olla somali??

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pitäisin ihan turhana riskinä. Jos halutaan nopeuttaa jonkun nopean toiminnan reserviläisjoukon liikekannallepanoa, niin sen kaiken muun henkilökohtaisen roinan voisi varastoida kotiin. Sitten kutsutaan joukot koontumispaikoille, jonne ainoastaan tarvittava aseistus ja ajoneuvot toimitetaan kokoontuneiden reserviläisten luokse.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Paitsi riskinä, niin en oikein ymmärrä mitä tällä haetaan takaa. Jos kriisitilanne tulee, reserviläiset kokoontuvat käskynjaolle, saavat ohjeet ja heidät määrätään tehtäviensä mukaisiin asemiin. Ei siis niin että kukin yksittäinen Rambo ottaa rynkyn kaapista ja ryhtyy omatoimisesti ampumaan jos joku viholliseksi epäilty nostaa piippalakkiaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei se vihulainen enää maitse tule reserviläisten rynkkyjen kantama-alueelle. Ilmateitse tulevat, ryötät. Panen paremmaksi. Ilmatorjuntatykit jokaiselle reserviläiselle.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Minä taas aseistaisin isojen kaupunkien ympäristön helikopterin lähestymisväylien, kuten jokivarsien asukkaat joilla on maastoauto stinger ohjuksilla. Samoin liikenteen ja energian jaon solmukohdat pitäis suojella maahan laskujoukoilta.
Rynkyt miehistön kotiin ja 12,5mm ammuksia ampuvat konetuliaseet on sopivia myös jos ne saa nopeasti kiinni lava-autoon. Panoksia pitää olla jaettuna myös riittävästi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itse toivoisin että minulle annettaisiin varmuuden vuoksi pari merimiinaa paatin täkille. Voisin heittää ne strategisille väylille jos alkaa väärä lippu näkymään saaren takaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #30

Itse tarvitsisin panssarintorjuntaohjuksia jotta uskaltaisin kävellä tuosta lähiön läpi kauppaan. Hurjaa seutua.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #30

No perskules sentään! Kolkinlahdellakin olen nähnyt tuntemattomia ihmisiä ja veneitä. Ovat ryöväkkeet jopa laskeneet verkkonsa järveen. Tulevat minun apajille. Joukossa oli yksi musta mies ja se osasi jopa soutaa! Kyllä on maailma mallillaan!
Kuka varasti ritsani?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Kyllä valtion on nyt tarjottava Kalliselle uudet vahvemmat ritsankumit. Ja perjantaipullo sillä ei tuollaista raavas mies selvinpäin kestä.

Myötätuntoa pursuten, terv. profeettakollega

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eiköhän suomalaisilla ole jo ennestäänkin ihan liikaa aseita. Entisistäkin pitäisi päästä eroon eikä lisää jakaa. Ainakaan siten salaa kuin persuli-Niinistö niitä aikoi levittää ja sitten vielä valehteli päälle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tahdon singon kotiini,koska varkaat pakenevat 99% varmuudella autolla ja ryssät tulee 99% varmuudella jollakin ajoneuvoilla. Ampumaradasta voin luopua.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joo, entisenä PSTK-miehenä minäkin haluaisin kasan kertasinkoja sekä kevytsingon ja kasan ammuksia siihen. Raskaasta singosta en toistaiseksi välitä, kun ei ole kavereita raahaamaan sitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Juuri noin. Myös ohjukset olisi tervetulleita,jos joku sattuu aukomaan päätä netissä,niin voi ampua ohjuksella. Ihan vain,koska se olisi tietty oikein ilveilijää kohtaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vallankaappausuhan vuoksi mitään sarjatuliaseita ei saa jakaa kotisäilytykseen yksityishenkilöille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lenin ja bolshevikit halusivat aikoinaan aseet kansalle jotta sortohallitukset voidaan kukistaa. Kansanvaltuuskunnan perustuslakiluonnoksessa 1918 annettiin kansalle jopa oikeus kaataa väärämielinen ja sortava hallitus. Ehkä kuitenkin nykyään luotamme demokratiaan ja minimoimme erilaiset väkivaltaorganisaatiot ja tappovehkeet niiden tekniikasta riippumatta, niin valtiolliset kuin yksityisetkin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ei hätää. Blokin aloittaja voidaan viedä "rynnärinsä" kanssa hoitoon milloin vain.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Omasta henkilökohtaisesta kokemuksestako Kallinen näin varman mielipiteen osasi laukoa ?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Olipa epätoivonen kommentti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eikö rynnäkkökiväärejä voi ostaa internetistä? Kyllä kai asialleen omistautuneen yksilön pitää nyt voida jokunen ropo laittaa likoon itsekin eikä vaatia, että yhteiskunta tarjoaa kaiken ilmaiseksi?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Aktiivisille ja luotetuiksi todennetut reserviläiset ansaitsevat taisteluvarustuksen ja rynnäkkökiväärit kotiin. "

Voitaisiinko työtön tai pitkäaikaistyötän ja samalla toimeentulotukea nauttiva laskea luotettavien reserviläisten joukkoon. Jos on luottettava niin kuinkahan TE-toimiston ja Kelan virkailijat suhtautuisivat rynkyn säilyttäjän työttömyyteen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei ei ei... Luotettaviksi lasketaan vain yli 3000 euroa kuukaudessa ansaitsevat, sekä he, joiden netto-omaisuus ylittää miljoona euroa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yli miljoonan netto-omaisuudella jo lähentelee joukkoa jossa ei enää itse vaivaiduta tappohommiin vaan soditutetaan muita. Toki mitalit ja arvonimet kera businesshyödyn kerätään mutta toskin otetaan riskiä omien suolenpätkien pursumisesta syliin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toisihan se vartijan, poliisin sekä poliisille virka-apua antavien ammattiryhmien arkeen ns ihanaa suomalaiskansallista värinää kun tietäisi aina kotihälytyksen tullessa tai muutenkin asiakkaan tavatessa että tuolla on sarjatuliase.

Työttömyys sillä taatusti saataisiin laskemaan ihan kansalaisten oman aktivismin muodossa. Hintaa sitten kukin voi pitää liian kovana tai sopivana.

Blogistille kyllä kiitos opettavaisesta ja rehellisestä kirjoituksesta siitä minkälaista vaihtoehtoa meille suomalaisille on tarjolla.

Varusmiesaikana kylläkin opetettiin että yksittäinen taistelija ei lähde ammuskelemaan yhtään mihinkään suuntaan ilman operatiiviselta johdolta saatua käskyä. Tämä käsky sitten perustuu ylempien johtoportaitten tilannekuvaan jonka perusteella joukkojen käyttöä koordinoidaan.
Muussa tapauksessa käy niin että pahimmillaan ne liipasinherkimmät ampuvat vahingossa toisiaan ollen jopa kokonaismaanpuolustukselle haitaksi.
Mitäpä sillä on väliä kunhan saisi vaan sarjatuliaseen kotiin hipelöitäväksi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Äärioikeisto havittelee aseita. Ei käy.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Niin, nämä 400kpl rynnäkkökivääreitä on modifioitu puoliautomaatti aseiksi, eivät ole sarjatuliaseita enää. Muutenkin ne ovat jo parhaat päivät nähneet. Tehokkaimpia ja vaarallisimpia vastaavia aseita on yksityillä käytössä kokoajan.

Tosin ei tarvi kummonen ase harrastaja olla kun sen vartissa vaihtaa takaisin sarjatuliaseeksi.

Puolustusvoimilla on ase varastoja ympäri Suomea joista voidaan varustaa melko nopeastikkin sotilaita tarvittaessa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toisen maailmansodan jälkimainingeissa ehdittiin tehdä psykologisia testejä kansalaisille jotka olivat esim toimineet keskitysleirillä. Niistä tutkimuksista sitten tehtiin johtopäätökset: osa kansalaisista kokee haluavansa hakeutua tilanteisiin jossa väkivallan käyttö on oikeutettua eikä juridisia seuraamuksia tule.

Muutama kommentoija onkin jo antanut positiivisen näytteen.

Nykyisin meillä sellaiset yleensä karsiutuivat voimankäytön oikeuttavien viranomaisten hakijoista pois. Näitä ovat esim poliisi, raja, PV ja rikosseuraamusala. Ne eivät ole ihmisille joiden päällimmäinen kiinnostus on oikeus käyttää väkivaltaa.

Voivat sitten liittyä odiniin tai fdl:n kun yhteiskunnallista hyötyä näistä ei ole. Pikemminkin haittaa.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Aidosti järkevää kehitystä olisi se että yritettäisiin luopua vihdoinkin tästä rasittavasta sotakiihkoilusta, pelkojen lietsonnasta ja aseihannoinnista. Kukaan ei oikeasti tarvitse rynkkyä kotiin.

Sara Kaloinen

Tämä esitys nousee ilmaan aina silloin tällöin. MPK:n tärkeä toiminta paikallispuolustuksessamme on erinomainen lisä sodan ajan valmiudessa. Normaalioloissa kotisäilytyksessä pidettävät sarjatuliaseet sen sijaan nostavat normaaliolojen turvallisuusriskejä moninkertaisesti, tekemällä kodeista suunnitellun rikollisuuden asehankinnat kohteita ja tarjoamalla aseiden haltijoille sellaista valtapoliittista asemaa, jota ei ole perusteltua tämän esityksen mukaisesti tukea. Suomalaisissa kodeissa on aseita suomalaiseen mielenlaatuun nähden jo aivan riittävästi. Sota sotana, rauha rauhana. Maamme puolustusvoimat ovat rauhan ajan kokoonpano.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No kertatuliaseena singo olisi aivan pätevä.

Mitä tulee sotaan ja rauhaan..ne eivät ole mitään erillisiä ilmiöitä vaan tiukasti toisiinsa sidoksissa. Tämän ymmärtäminen pitää olla lähtökohta asian pohdinnassa ja se onkin tyystin unohtunut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuossa se vika taitaa ollakin. Kuvitellaan, että rauha voidaan saavuttaa vasta kun ensin on sodittu vaikka se sota voidaan jättää aloittamattakin.

Jarkko Taavela

Nyt nähdään selkeästi puolisotilaallisten joukkojen esiinmarssi ja aseet luovutetaan oikeamielisille henkilöille ja jutun perusteella se ei tarkoita vasemmisto aatetta kannattavia henkilöitä.
Puhutaan siis oikeistolaisesta suojeluskunnasta, jota puolustusministeri Niinistö on perustamassa.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Hyvä idea, kannatan Samuli Voutilan ehdotusta!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"... aktiivisille reserviläisille maanpuolustus on kunnia-asia ja moni harrastaakin ammuntaa esim. metsästyksen kautta. Aseet eivät siis ole reserviläisen kotona mitenkään poikkeus."

Maanpuolustus on ei-aktiivisillekin reserviläisille ja useimmille suomalaisille kunnia-asia harrastuksista riippumatta. Rynnäkkökivääri on kuitenkin ainoastaan ihmisen tappamiseen ja sillä uhkaamiseen suunniteltu joukkotuhoase, ei metsästysvälineeksi tai minkäänlaisen rauhanajan harrastuksen tarpeisiin. Rynnäkkökivääriä tarvitaan vain sodan oloissa tai äärimmäisissä poliisioperaatioissa ja niihin valvotusti valmentautuessa, ei kenenkään kotona lukuunottamatta todennettua akuutisti uhkaavaa kriisitilannetta.

Sota-aseita kuten rynkkyjä ei saa tieten tahtoen levittää arkiympäristöön, missä riski niiden joutumisesta erilaisten ääriainesten ja muuten vaarallisten piirien kuten rikollisten tai henkisesti epävakaiden yksilöiden ulottuville kasvaa merkittävästi. Kunnollinen ja vakaaksi todettu reserviläinenkin saattaa muutaman kuukauden kuluessa olla jotain ihan muuta koettuaan esimerkiksi traumaattisen elämänmuutoksen tai kääntymyksen vaikkapa uskonnolliskulttuuriseen radikalisoitumiseen, etnistaustaisesta maanmieskutsumuksesta (vrt. putinistivärväys) puhumattakaan. Aseiden jakomenettelyä hyvissä ajoin reserviläisten käyttöön niitä tarvittaessa ja niiden käyttövalmiuden ylläpitoa tulee sinällään kehittää mahdollisuuksien mukaan.

Voutilan ehdotusta/heittoa ei pidä ampua alas lonkalta perinteisen kvasipasifismin hengessä eli ""rauhantahtoisen"" suurvaltanaapurimme agendaa verhoillen myötäillen. Onhan jopa vihjailtu, että ko. esitys suosisi uusnatsien kumoustoimintamahdollisuuksia. Itse en ainakaan huomannut Voutilan blogissa mitään tuota tai jotain muutakaan ääriryhmää suosivaa sisältöä. Aseet on ehdotettu annettavaksi oletetusti kunnon suomalaisille ihmisille, jotka puolustaisivat meitä muita kunnon suomalaisia ihmisiä lähinnä kai hyvinkin potentiaalista isovenäläisten natsimaahantunkeutujien invaasiota eli 'pieniä vihreitä miehiä' vastaan.

Oletetuissa kunnon reserviläisissämmekin voi kuitenkin oikeastikin olla varsinkin nykyisen kaksoiskansalaisuuden oloissa monenkirjavia vastarintaliikkeeläisiä ym. kumousmiehiä/naisia siinä missä putinistisia ja anarkistisia ja jihadisti-islamistisia katuväkivaltasissejäkin. Länsimaisen demokratian ja lintukotomme sivistyksen vastaisia kumousryhmiä kaikki tyynni.

Noita vaarallisiakin riskiryhmiä lienee jo nykyisten ja vielä todennäköisemmin tulevien reserviläisten joukossa. Kukapa siitä selvän ottaa, kun joukko on nykyisellään kovin monenkirjava ja monikulttuurinen. Onhan ihan mahdollista ja myös täysin laillista osallistua ilmaiseksi Intin korkeatasoiseen taistelukoulutukseen ja siirtyä vaikka heti tuoreeltaan kilpailukykyiset valmiudet saatuaan odottelemaan toimintaohjeistuksia vaikkapa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen, ISISin, Al-Shabaabin, Donetskin ja Luhanskin venäjämielisten terroristijoukkojen tai ideologiattomienkin palkka-armeijoiden reserviin.

Voitaisiinko muuten nykysäännösten ja taustaprofilointikäytäntöjen tasa-arvonäkökulmien sallimissa rajoissa kaikkien tavalla tai toisella arvelutavilla tavoin vastakulttuurisina tunnettujen piirien kuten uusnatsien ja anarkistien ja islamistien joukoissa nähtyjen varusmiespalvelukseen pyrkivien kutsuntahaastatteluissa jotenkin jo selvittää nykyistä isänmaata kohtaan tunnettavan lojaalisuuden taso ja sitoutuneisuusaste? Se auttaisi ainakin jotenkin kartoittamaan näiden mahdollisesti jossain vaiheessa kotirynnäkkökivääriin oikeutettujen reserviläisryhmien kelvollisuusnäkymiä.

Vai antaisiko joku teistä aseen pieniä vihreitä miehiä vastaan henkilölle, jonka tiedetään toimineen esimerkiksi putinistisessa järjestössä ja ehkä olevan jopa Kremlin isännän lojaaleja sudeettimaanmiehiä? Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229759-s...

PS. Tarkennukseksi vielä, etten itsekannata rynnäkkökiväärien kotisäilytystä rauhan aikana ja normaalioloissa. Vain, jos uhkaava vaara katsottaisiin virallisesti senlaatuiseksi, että tuo menettely olisi paikallaan, hyväksyn sen. En henk.koht. katso hyvällä minkään tuliaseiden tms. pääasiassa tappovälineiksi tarkoitettavien kättäpidempien säiyttämistä muualla kuin armeijan ja poliisiviranomaisten ja heitä laillisesti avustavien ja siihen koulutettujen tarkoin vartioiduissa tiloissa. Metsästys voi olla poikkeus tiukoin ehdoin ja valvottuna (armeijan ulkopuoliseen ampumaurheiluun kannattaisin täysdigitalisoituja vaarattomia videopelivälineistöjä potku/tuuli/ruudinhajuefektein, eikä maalitaulu saisi siviilikäytössä esittää ihmisiä tai edes ihmistä jotenkin muistuttavia otuksia kuten puskaryssiäkään).

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Kunnia-asiat" ovat äärimmäisen vaarallisia. Onhan niiden nimissä tapettu ja tapatettu ihmisiä läjäpäin, jopa itsensä n.s. "uhraten".

Oma vaaransa on myös aseiden jakamiseksi tai edes sallimiseksi käytettävässä profiloinnissa sillä kuka profiloi, ketä profiloidaan ja miksi profiloidaan. Profiloijillakin on omat tarkoitusperänsä ja silloin, aina, suljetaan silmät joiltakin asioilta ja korostetaan joitakin asioita.

Pääsääntöisesti olen kuitenkin Savolaisen kanssa samaa mieltä: pyssyjä ei tarvita kotioloissa rauhan aikana eikä kaikissa tilanteissa sodassakaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Profiloijillakin on omat tarkoitusperänsä ja silloin, aina, suljetaan silmät joiltakin asioilta ja korostetaan joitakin asioita."

Onkin pidettävä visusti huoli siitä, että tuota profilointia pääsevät tekemään vain Suomelle ja suomalaiselle yhteiskuntajärjestykselle lojaalit kansamme ja valtiomme parhaaksi toimivat ammattilaiset, joilla ei saa olla sidonnaisuuksia vieraisiin intresseihin kuten esim. isovenäläisiin, islamistisiin, natsistisiin, anarkistisiin, kommunistisiin tahoihin ym. kiistattomiin ihmisyydenvihollisiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Toisaalta monet kotoperäisetkin intressit ovat kyseenalaisia eikä Savolaisen keittämä soppa inhokeistaan ole "tasalaatuinen". Osa niistä on ihan mielipiteen-
ja sananvapauden piiriin mahtuvia ja toiset taas eivät. Etenkin kun ottaa huomioon monien ihmisten julistavan yhtä ja tekevän toista sekä oikeiden että väärien lippujen alla, myös "yhteiskuntajärjestestykselle lojaaleina" esiintyen. Eikä yhteiskuntajärjestyksen muuttaminenkaan ole ihan aina ihan väärin, muutenhan eläisimme alfa-uroksen orjina jossakin luolassa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #73

Jaahas vai niin että sillätavallanoinniinkun 'tasalaatusen' pehmosesti jormalta. Olikos jotain ihan oikeaa sanottavaa kovasta substanssista?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

... sitä vaan, että maailma ei ole ihan niin yksioikoinen kuin jotkut ehkä mahdollisesti luulevat. Halki, poikki ja pinoon sopii ehkä halkomotin tekoon mutta ei elävän elämän arviointiin.

Ja oikeasti maailma muuttuu kun sitä muutetaan. Silloin ei välttämättä kaikki ole niin kaunista vaikka joistakuista nyt tilanne vaikuttaakin ihan säilytettävältä. Tämä nykyinen yhteiskuntajärjestys on asetettu meille äärimmäisen väkivaltaisesti, ihan Englannin sisällissodista ja Ranskan suuresta vallankumouksesta USAn vallankumoussotien ja sisällissodan kautta Venäjän 1900-luvun alun vallankumouksiin ja nykypäivään saakka. Ja seuraavakin yhteiskuntajärjestys tullee asettumaan aloilleen väkivaltaisesti kun kerran aikaisemmatkin muutosket ovat olleet väkivaltaisia.

Toimituksen poiminnat