Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Kyllä kansa tietää

Perussuomalaiset on Suomen mielenkiintoisin puolue. Kansan valitsema ja sen näköinen. Rumankomea ja rosoisen. Kuten elämä.

Perussuomalaiset ovat tavallisia ihmisiä. Kunnon ihmisiä. Työtä ja yrittäjyyttä kunnioittavia ihmisiä. Pahuutta en puolueessa ole havainnut. Enkä rasismia. Ylilyöntejä sattuu kaikille. Myös Sinisessä tulevaisuudessa. Se on inhimillistä.

Minulle soitti puolueeseen 1996 liittynyt jäsen. Muisti kuinka Soini vielä siivosi villakoiria puoluetoimiston lattialta. Ei siivoa enää. 1996 liittynyt jäsen on edelleen perussuomalainen. Villakoirat poistuvat. Aatteenmiehet jäävät.

Loikkarin kohtalo on karu. Tie helvettiin on päällystetty kauniilla ajatuksilla. Tai Audilla. Kyllä kansa tietää. Ja muistaa.

Kohta on juhannus. Keskikesän taikaa. Aurinko ja elämä voittaa. Tulevaisuus on valoisa. Ei sininen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä niitä rumankomeita löytyy muistakin puolueista kuin persuista. Vihreiden puheenjohtajaksi valittiin juuri sellainen ja eikös se yksi rumankomea loikannut juuri siniseen tulevaisuuteen?

Ei ole reilua että persut määrittelevät kunon ihmisen persuksi. Muut eivät siis voi olla kunnon ihmisiä.

Sinisessä tulevaisuudessa ei voi olla kunnon ihmisiä eikä muissakaan puolueissa, paitsi persuissa. Turvapaikanhakijat eivät voi olla kunnon ihmisiä eivätkä pakolaiset, eikä muslimit.

Pääministeri ei ole kunnon ihminen, eikä presidenttikään. Ministeriössä ei ole kunnon ihmisiä, eikä eduskunnassakaan, paitsi persut.

Aanestäjistäkin kunnon ihmisiä ovat vain persujen äänestäjät. Sinisen tulevaisuuden äänestäjät ovat erityisen pahoja.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Näin on. Perussuomalaiset tai mikään muukaan puolue ei ole yhtä kuin koko Suomen kansa tai Se Oikea Kunnon suomalainen. Olisi kiva, jos tämä ymmärrys sisältyisi perussuomalaistenkin ajatusmaailmaan. Olisi sillä tavoin helpompaa yhteisten asioitten hoitelu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olisi kiva, jos tämä ymmärrys sisältyisi perussuomalaistenkin ajatusmaailmaan."

Niin. Tässä ajattelussa on sama asetelma kuin ad hominemissa, eli argumentointivirheessä jossa eri mieltä olevat ovat väärässä siksi että heissä on joku vika ihmisinä.

Persut ovat kunnon ihmisiä ja siksi oikeassa.
Muut eivät ole kunnon ihmisiä ja siksi ovat väärässä.

Muuta perusteluahan ei sitten tarvitakkaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Lyhyt virke on perussuomalaisista perussuomalaisin. Tosin nyt uutena vaihtoehtona. Aina ei tarvita verbiäkään. Kansa sen tietää.

Kaunis on maailmain. Kaunis kun luoksein sinut mä sain. Kaunis on rakkautein. Kaunis kun saavuit mun lähellein. Niin kuin vie virta venhettäin. Kuljettaa onni saa sydäntäin. Rakkaus on sininen. Kuin kesätaivas onnellinen. Kaipuu on sininen. Kuin hämy illan yksinäisen.

Ja sama ranskaksi. Ja englanniksi. Kyllä euromies kielet osaa. Ja jos ei osaa niin nyt on aika opetella.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Kansa tietää tai sitten ei. Usein ei. Koska sille ei kerrota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka kansalle kerrottaisiinkin, kansa ei usein ymmärrä, tai ei muuten vain usko.

Kansalaisia on mahdotonta saada uskomaan että palkkamaltti lisää kilpailukykyä ja vaikuttaa työllisyyteen positiivisesti, työttömyyteen negatiivisesti, valtion menoihin niitä vähentävästi ja valtion verokertymään positiivisesti, poistaa velanoton tarvetta jne.

Kun kansa ei tätä ymmärrä, eikä edes usko siihen, niin kansa on väärässä vaikka sille kuinka kerrottaisiin.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Osa kansasta ymmärtää juuri noin, koska ei tiedä :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

Suurin osa kansasta ei uhraa ajatustakaan eikä hetkeäkään näiden kysymysten pähkäilemisesksi, vaan he ajattelevat muita asioita, omia asioitaan.

Osalla näistäkin jotka eivät ajattele asiaa, on silti mielipide, se vaan ei pohjaudu mihinkään muuhun kuin johonkin tunteeseen tai sosiaalisuuteen, jonkin heille tärkeän henkilön tai ryhmän suosion tavoitteluun. :)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Loikkarien puhditusoperaatio on perussuomalaiselle puolueelle ainoastaan hyväksi - aivan kuten on kertyneiden ja haitallisten kuona-aineiden poistaminen ihmisenkin kehosta. Nyt kun hallituksen ikiomat puudelit ja villakoirat on nurkista pois, tärkeintä on olla uskollinen omalle linjalle.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Monella kommentoijalla ja miksei muullakin unohtuu yksi varsin tärkeä ja keskeinen asia. Valtioneuvoston jäsenet eli ministerit vannovat tuomarinvalan ja virkavalan tai antavat vastaavat vakuutukset astuessaan ministerin virkaan. Jo tätä taustaa vasten saattaa olla niin, että esimerkiksi ministerit erosivat eduskuntaryhmästä todettuaan, että puolueen johtoon on tullut henkilöitä, joiden ajatusmaailma ei ole sopusoinnussa vannottujen valojen kanssa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Virkavala

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Tämä on silti kummallista, kun samat "ei ole sopusoinnussa vannottujen valojen kanssa" -henkilöt ovat koko ajan olleet puolueen jäseniä ja edustajia. Miksi he saivat olla jäseniä ja edustajia, mutteivat johtajia? Siksi, että jotkut eivät kestä häviötä eivätkä tahdo luopua jo saavutetuista eduistaan vallan huipulla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaiset, tuo puolue joka jäi menneisyyteen. Pulinat pois, ette edusta kun murtoo-saa kansasta.

Toimituksen poiminnat