Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Suomen ja Viron tiivistettävä puolustusyhteistyötään

  • Suomen ja Viron tiivistettävä puolustusyhteistyötään

 

 

10.5.2017

Perussuomalaisten Nuorten kannanotto

 

Perussuomalaiset Nuoret haluaa tiivistää Suomen ja Viron välistä puolustusyhteistyötä. Viime päivinä vellonut keskustelu Suomen roolista Viron auttamisessa sotilaallisessa konfliktissa herättää huolta järjestössä. Perussuomalaisten Nuorten mielestä Suomen tulee tiivistää puolustusyhteistyötä eteläisen veljeskansamme kanssa.

Suomalaiset vapaaehtoiset taistelivat virolaisten rinnalla Viron vapaussodassa. Tämän ansiosta Viro saavutti itsenäisyyden ja kommunistien imperialistiset riistoaikeet torpattiin. Vapaaehtoiset suomalaiset haluavat tukea Viroa kriisin sattuessa myös nykyään. Itse lähtisin puolustamaan Viroa. Suomen pitää auttaa Viroa kriisin sattuessa.”,vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.  

Perussuomalaiset Nuoret ehdottaa suomalais-virolaisten vapaaehtoisjoukkojen perustamista. Joukot tekisivät yhteistyötä koulutuksen sekä alueellisen puolustuksen saralla ja ne olisivat suoraan Suomen ja Viron puolustusvoimien alaisuudessa. Vapaaehtoisjoukot torjuisivat kasvavaa Venäjän uhkaa maiden alueilla.

Kriisitilanteessa emme voisi vain katsoa vierestä kädet taskussa, kun toista itämerensuomalaista valtiota ja kansakuntaa vastaan epäoikeudenmukaisesti hyökätään. Avun antamatta jättäminen olisi kylmä kannanotto veljiämme ja sisariamme kohtaan. Suomalais-ugrilaista kulttuuria puolustavat parhaiten suomalais-ugrilaiset kansat itse”, julistaa Perussuomalaisten Nuorten 3. varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime vuosien aikana olen tullut siihen tulokseen että ainakin perussuomalaisten nuoret ovat siirtyneet vihollisen puolelle. He vihaavat eeuuta, siten edistäen Putinin sanomaa.

He ovat yrittäneet useita kertoja polttaa Euroopan lippua, siten osoittaen kenen puolella ovat. Minä olen osaltani yrittänyt auttaa heitä, olen kirjoittanut miten lippu pitää polttaa:

http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218932-e...

Nyt nuoret muka puolustavat veljeskansaa ja samalla eeuuta?!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Saman minäkin olen havainnut PS nuorissa.
Tiesitkö tämän? – ”Suomi velvollinen avustamaan Viroa sotilaallisesti jo nyt”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71097-tiesitko-ta...

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Sinällään tämä on ryhdikäs kannanotto, koska en ole koskaan pitänyt epämääräisestä luikertelusta ja väistelystä osittain NATO:n toimintaakin sivuavissa maanpuolustuskysymyksissä, joka on tullut useissa puolueissa suorastaan tavaksi. Toki ylempänä Leo Mirala tekee oikean huomion siitä, että Perussuomalaisten Nuorten muissa kannanotoissa on tämän kanssa ristiriitaisuuksia. Suomen ja Viron läheinen yhteistyö sopii erinomaisesti liittovaltiomaisen Euroopan Unionin kontekstiin, mutta vastaavasti etelänaapurissamme karsastetaan voimakkaasti ajatusta heikosta EU:sta ja heikosta NATO:sta.

Toimituksen poiminnat