Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Kuka puolustaisi keskiluokkaa?

Keskiluokka on ahdingossa. Korkea ansiotuloverotus, jäykät työmarkkinat sekä muuttuvan maailman myötä työpaikkojen säilymisen varmuus ovat luoneet varjon suomalaisen keskiluokan ylle. Hallitus on toimenpiteillään pyrkinyt parantamaan ihmisten työllisyys- sekä toimeentulomahdollisuuksia mutta työnsarkaa riittää edelleen.

 Suomi elää keskiluokasta. Ilman keskiluokkaa, ei tulonsiirrot olisi mahdollisia ja emme saisi pidettyä myös heikommassa asemassa olevia matkassa mukana. Kuitenkaan keskiluokka ei saa olla lypsylehmä, jota voidaan milloin mistäkin syystä lypsää. Nuorisojärjestön puheenjohtajana haluan kääntää katseita tulevaan.

Ansiotuloverotus on kuumaperuna. Meillä Suomessa on vannottu progressiivisen ansiotuloverotuksen nimeen. Tämä ei kannusta ihmisiä pyrkimään tulotasoissaan ylöspäin, sillä progressio syö leijonanosan mahdollisesta korotuksesta. Sen sijaan meidän pitää siirtyä ansiotuloverotuksessa kohti suhteellista tasaveroa, jossa veroprosentti on tuloista riippumatta sama. Tällöin ansiotuloista jää enemmän käteen, mutta tulojen kasvaessa maksat enemmän euromääräisesti veroja. Kutsutaan tätä vaikka maltilliseksi progressiiviseksi verotukseksi. Yleisesti ottaen verotuksen painopisteen tulee olla kulutusveroissa.

Toinen asia joka syö keskiluokkaa on jäykät työmarkkinat. Yleissitovat työehtosopimukset, paikallisen sopimisen puuttumattomuus, korporaatioiden perusteeton ylivalta jne. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Tämän vuoksi työmarkkinoita pitää rohkeasti uudistaa, korporaatioiden perusteeton ylivalta romuttaa ja siirtyä entistä rohkeammin kohti paikallistasopimista. Paikallinen sopiminen on jo totta nuorissa yrityksissä, yhteiskunta vain laahaa perässä. Jokainen ymmärtää, että töitä tehdään, kun niitä on tarjolla ja otetaan löysemmin kun on hiljaisempaa. Eli joustoa molemmin päin.

Kolmantena asiana tulee lainsäädäntö niiltä osin, kun ne rajoittavat ihmisten oikeutta elättää perheensä sekä kantaa vastuuta omasta elämästään. Loppujen lopuksihan tästä on kyse. Kukaan ei halua valtiovallan tulevan kertomaan, miten juuri sinun tulee elämääsi elää. Jokainen haluaa olla oman elämänsä ”Clint Eastwood”. Valtion ei tule rajoittaa vapaan kansalaisen oikeutta päättää elämästään, kunhan päätös ei rajoita kenenkään muun vapaan kansalaisen elämää. Valtion, maakuntien sekä kuntien pikemminkin tulee kannustaa vapaita kansalaisia itsenäiseen elämään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Suomalainen yhteiskunta on niin vapaa, että yksilöt voivat itse päättää osallistuvatko sen toimintaan vai jättäytyvätkö vain sen varaan. Valinnanvapaus on kenties jo liian pitkällä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Korkea ansiotuloverotus? Kannattaa hiukan miettiä mitä kirjoittaa jos ei ihan tiedä.
Ansiotuloveroprosentti on laskenut tasaisesti vuodesta 1995, vuosina 2012-2015 se hiukan nousi mutta kääntyi jälleen laskuun ja on nyt vuoden 2011 tasolla.

Hallitus jonka työministerinä on ylirasittunut laborantti ei ole saanut mitään aikaan työllisyyden todellisen vähentämisen eteen. Kun vakinaista työtä vaille Suomessa on yli 500 000 ihmistä niin jokainen joka viitsii vähän perehtyää havaitsee nopeasti, että juurikaan mitään ei ole saatu aikaan.

Köyhiä on Suomessa noin 1 000 000. Mitäs näille pitäisi tehdä? Clintmäisesti vain lisää vapautta?
Blogistin suuri idoli, mestari Halla-Aho on yhden asian mies. Hänen talousteesinsä ovat suoraan Kokoomuksen pelikirjasta.

Clint vertauksesi summaa harhaisen käsityksesi siitä miten yhteiskunta tai mikään yhteisö toimii. Vihje, se ei perustu yksilön mahd. suureen vapauteen ja oikeuksiiin.

Voisit ihan suoraan tunnustaa olevasi Kokoomuslainen joka uskaltaa vastustaa haitta maahanmuuttoa ja siksi PS.

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Voin tunnustaa olevani rehellisesti isänmaallinen perussuomalainen. Kokoomuslaista ei minusta tekemälläkään saa.

Perussuomalaisten Nuorten periaateohjelman mukaisesti, olemme kansallisliberaaleja ja puolustamme yksilön oikeuksia sekä vapauksia. Kansalliskonservatiiveina uskallamme vaalie ja puolustaa suomalaisia perinteitä ja elämäntapaa.

Jaakko Häkkinen

Verotuksen korkeus ja mataluushan riippuvat tasan siitä, mistä päästä poliittista kenttää katselee. :)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kansallisliberaali käsite pitää sisällään jo sen verran waffat ristiriidat että se siitä.

Yhdysvaltoja voidaan pitää käsitteen esikuvana ja kun katsoo kuinka yhteiskunta siellä voi niin sellaista kehitystä ei pidä Suomeen tuoda.

Tekstisi on hattaraa, iso mutta tyhjää täynnä. Ei hätää sovit hyvin PS-leiriin.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Perusduunarit jättivät jo persut ja nyt persut kosiskelevat Halla-Ahon "toimeentulotuki on luxusta" kommenteilla kokoomuslaisia maahanmuuttokriittisiä ja pyrkivät vetämään kunnolla kokoomuksesta oikealle :) Tosin se onkin oikea paikka poliittisessa kentässä persuille Soinin lähdön jälkeen. "Duunari"puolueena epäonnistuttuaan tuulen suunta kääntyy.

Tälläkin palstalla moni ps vaikuttaja on ihmetellyt miksi ei kahden asian lista kelpaa ihmisille. Maahanmuutto- ja EUkriittisyys.
Duunarit huomasi että ps on hallituksessa vain varmistamassa, että keskustan liberaalisiipi ja kokoomus käyttävät sentään edes kumia ja liukkaria, kun vetävät ay-liikettä ja duunareita perseeseen persujen samaan aikaan rauhoitellessa uhria että se on pakolaisten syy.

Eu-kriittisyys juna meni jo. Monet sitä kannattavat, mutta äänestämiseen vaikuttaa moni muukin asia. Kyllä rautakourat edelleen suhtautuvat kriittisesti EU:hun ja haluavat pakolaiset ulos maasta hauleilla säestäen. SDP:lle on kysyntää kun työläisen lahtaamis talkoot ovat vauhdissa.
Siitä SDP:n nykyinen suosio.
Kannatan kyllä euron suohon painamista ja suhtaudun kriittisesti euroopan pakolaispolitiikkaan, mutta ääneni ei tule persuille, mutta ei sen puoleen kyllä SDP:llekään. Katselen innolla miten kansalaispuolue pärjää tulevissa. Suurelle massalle kyseinen puolue on vielä tuntematon vaikka monet samoja arvoja jakavatkin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

PSssä ei riitä kompetenssi. Ei vaan riitä. Blogistin esittämät väitteet taloudesta vain alleviivavat sitä. Samoin Halla-Ahon talouden "ulostulo".
Terho osoitti kuuliaisuutensa ja osaamattomuutensa hehkuttaen vielä reilu vuosi takaperin miten PS seisoo hallituksen Kreikka-politiikan takana. Hukkaputki.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuka puolustaisi keskiluokkaa?

Hmm? Ei mikään puolue joka lähtee Kepu,kok/Rkp enemmistön kelkkaan ,samaan hallitukseen.

Rikkaat rikastuu
Köyhät köyhtyy lisää
Keskiluokka maksaa

Koska ei kuulu "rikkaisiin" eikä kuulu "köyhiin" duunaritasoon.

Vaikka kumpikin saa palkan toisen kädestä.Eli on työntekijöitä,ei yritysten omistajia.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Vastaus kysymykseen:

Vihreät on Suomen keskiluokan luokkapuolue nro 1.

Sen kannattajakunta on hämmästyttävän heterogeenistä kun katsoo tuloja ja koulutustaustaa sekä asuinpaikkaa: etelänkaupungeissa asuvaa ja akateemisesti koulutettua keskiluokkaa; pienyrittäjiä ja virkamiehiä jne.

Perussuomalaisten kannattajakunta on keskiluokan vastakohta: heikosti koulutettua, haja-asutusalueella asuvia, keskimääräistä uskonnollisempaa työväenluokkaa.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Vihreiden kannatus romahtaa kun ottaa minkä tahansa suomalaisen yliopiston ja vetää 20 km säteellä ympyrän niin että yliopiston on keskipiste.

Turussa saatiin loistava esimerkki "vihreydestä" kun paikalliset vihreät haluavat tänne väkisin raitiotien. Heidän mielestään on järkevää laittaa satoja miljoonia rautakankiin jota pitkin rautavaunut kulkevat paikasta a paikkaan b. He ovat myös innoisaan siitä kuinka raitiotin varrella olevien kiinteistöjen arvo nousee. Uskomatonta porukkaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eikö nimenomaan se, et vihreiden kannatus on korkeimmillaan korkeintaan 20 km päästä y-opistolta ja he ovat (ainakin omasta mielestään) edistyksellisiä, osoita heidän olevan par excellence porvareita, ja puolueen puolustavan keskiluokan etuja?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Oiskohan se kuitenni niin, että ihmiskunnan kehitykselle on saattanut olla etuakin siitä, että jostain on löytynyt tällaista uskomatonta porukkaa joka on halunnut liikutella rautavaunuja rautakankia pitkin paikasta a paikkaan b. Se taas on sitten ihan eri juttu onko Turun sisälle sellaista kannattavaa rakennella.

En myöskään nyt ihan täysin ymmärrä kommenttiasi. Osaatko arvata kenen kunnallisvaaliehdokasesittelyssä (ilmeisesti edelliset vaalit) lukee näin: "Pikaraitiotielle KYLLÄ. MUTTA vain jos se rakennetaan paikallisin voimin niin että Turun kaupunki on pääurakoitsija."

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

No joo, kieltämättä. Itselle ei noilla leimoilla ole merkitystä, vain sillä onko joku asia viisasta/järkevää toteuttaa. Sinne heillä on vielä pitkä matka kuljettavana.

Käytänössähän kyse on Kokoomuksen puisto-osastosta.

Toimituksen poiminnat