Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Feminismi ei edistä tasa-arvoa

Perussuomalaiset Nuoret lähetti eilen (8.2.2017) yli 500 yläkouluun epäneutraalin sukupuolikirjan vastavetona feministipropagandan levittämiselle yhdeksäsluokkalaisille. Yhdenvertaisuus on meille tärkeä asia, mutta ismien ja punavihreän ideologian tuputtamista lapsille emme hyväksy.

Nykyaikainen feminismi on sairasta. Ideologia pyrkii suosimaan naisia, vaikka väittääkin ajavansa tasa-arvoa. Naisia on kuulemma liian vähän johtotehtävissä, saavat kuulemma pienempää palkkaa kuin miehet ja jostain syystä humanistisia korkeakoulutettuja ei palkata pörssiyhtiöiden hallituksiin. Näitä ”vääryyksiä” vastaan ovat ns. kolmannen aallon feministit lähteneet voimalla korjaamaan.

Aloitetaan väitteestä, että naiset saisivat vähemmän palkkaa työstään kuin miehet. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä tutkitusti miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset. Ja kun teet enemmän töitä, luonnollisesti saat enemmän siitä palkkaa. Vai pitääkö feministien mielestä maksaa sama palkka ihmiselle, joka tekee toista vähemmän töitä?

Naisia ei näy yritysten johdossa, sanotaan. Kyllä näkyy, mutta on totta, että ei niin paljon kuin miehiä. Tämä ei johdu mistään syrjinnästä, tai siitä että johtajat, joilla on kikkeli, olisivat jotenkin parempia. Ei. Tämä johtuu siitä, että miehet perustavat enemmän esim. yrityksiä ja ottavat riskiä enemmän kuin naiset. Mikään laki ei estä feministejä perustamasta yrityksiä tai ottamasta riskejä.

Suomessakin feministit nostavat aika ajoin keskusteluun naisten kiintiöpaikat pörssiyhtiöissä. Miksi? Pörssiyhtiöiden hallituksiin pyritään valitsemaan yrityksen kannalta parhaimmat sekä pätevimmät tyypit, riippumatta siitä, oliko heillä kikkeli tai ei. Se, että on opiskellut naistutkimusta yliopistolla, ei anna pätevyyttä toimia pörssiyhtiön hallituksessa. Pro tip feministeille: ostakaa osakkeita pörssiyhtiössä ja enemmistöosakkaan voimin nimittäkää vaikka pelkästään naisia hallitukseen. Se on osakkeenomistajan oikeus.

Nykypäivän feminismi tekee hallaa todelliselle tasa-arvolle. Se puuttuu aivan toissijaisiin ongelmiin ja tekee koko tasa-arvotyöstä lähinnä naurettavaa. Minä haluan poliitikkona keskittyä yhdenvertaisuuden ja mahdollisuuksien tasa-arvon kehittämiseen. Jokaisella vapaalla yksilöllä tulee olla samat mahdollisuudet -sukupuoleen katsomatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ikävä juttu, kun koulusta on tulossa politiikanteon aluetta. Olisi parempi jos koulu pidettäisiin kaikenlaisen politiikan tekemisen ulkpuolella ja lapset saisivat keskittyä opiskeluun.

Koulukasvatus pitäisi olla neutraalia, se on ilmeisesti "politisoitumassa".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomeen pitäisi saada lapsille poliittisesta vaikuttamisesta vapaa kouluympäristö.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Koulu oli ainakin itsellä nationalistinen , kristillinen ja unicefiläinen joten ismit ovat mielestäni vähenemässä pikemminkin kuin kasvamassa. Täysin arvotyhjiössä tuskin voi koulua pyörittää.

Arto Jääskeläinen

Koulu on ollut jo vuosia politiikan teon aluetta, Viherporukka etunenässä, Seta aktiivisena osapuolena sekä Opetushallitus yllättäin näiden aatteita edistämässä vielä omalla julkaisullaankin:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Aiemminkin OPH on ollut kuvioissa, ns. Pirkkalan monisteellaan:

http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/tuore-kirja-pirk...

Feministit ovat tuon samaisen Viherporukan (Vihreät, Vasemmistoliitto) tiimiä olleet jo pitkään aatemaailmaltaan. Täällä hieman lisää teemasta:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kuulemma siinä kirjassa puolustetaan miesten tarvetta kurtisaanipalveluihin, voisitko kommentoida asiaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siis hetkinen, ette hyväksy tuputtamista mutta lähetätte nuorille kirjan jonka kirjoittajiin kuuluu mm herra joka kirjoittaa naisille perverssejä viestejä. Lähetti raiskattujen naisten tukiryhmään viestejä miten hän aikoo dymdidym heidän tyttäriään dymdidymiin.

Ihan hyvä että nuoret saavat kaikenlaista luettavaa. Mutta jos kuvittelette että noilla Yhdysvalloista kopioiduilla feminismiraivoilla jotain ansiokasta teette, unohtakaa.

Käyttäjän SamuliVoutila kuva
Samuli Voutila

Mä olen kannattanut yhdenvertaisuutta ja mahdollisuuksien tasa-arvoa koko ikäni. Siihen ei Yhdysvaltojen saati feministien politiikka vaikuta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Feminismi ei ole erikoisalaani mutta on täysin pläkkiselvää että yhdysvaltalaisen uuden oikeistoaallon trendin yksi kulmakivistä on ylimitoitettu feminismin pöyristely ja vainonta. Suomessakin se näkyy nuivaoikealla lempiaiheena, joskus niinkin pahasti että he eivät huomaa sen yliampuvuutta.

Feminismi tuskin on mikään yhteiskunnallinen epäkohta, katsoi sitä miten tahansa.

Silti löytyy edelläkuvattua aggressiokirjoittelua ja esim. Nämä Junes Lokka ja Tiina Wiik jne. jotka ravaavat jopa videokameran kanssa vainoamassa feministejä. Poliisinkin on pitänyt mennä väliin erääseen Lokan feministikepposeen.

Lapasesta lähtemässä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #6

Missähän kohtaa Voutilan tekstiä on havaittavissa "feministiraivoa". Ja miten ihmeessä Voutilaan tai hänen blogissa mainitsemaansa kirjaan liittyvät Junes Lokka tai Tiina Wiik?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

Voutilan tekstissä ei ole feministiraivoa enkä ole sitä väittänyt. Voutilahan on kaikin puolin kelpo kaveri. Kritiikki on ihan sama kuin omasi, miksi valita kirjoittajat hörhöskenestä kun voi valita fiksusti?

Nyt he menivät asemoimaan itsensä siihen porukkaan jotka jahtaavat feministejä vailla tolkkua.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ehkä kannattaisi mieluummin lukea kirja sen sijaan, että ryhtyy paheksumaan tietyn kirjoittajan henkilöä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kritiikki kuuluu: olisivat voineet valita kirjoittajat myös niin ettei tällaista tarvitse ihmetellä. Kirjaa olen lukenut, en tosin kokonaan koska aihepiiri ei kutkuta tarpeeksi mihinkään suuntaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #9

Se on argumentaatiovirhe valittaa kirjojen kirjoittajasta eikä sisällöstä. Taisi mennä nimellä "ad hominem".

Lue se kirja ja tuo esille ongelmia, jos niitä on niin keskustellaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Blogistin otsikon kanssa voi olla samaa mieltä.

Sitä en sitten enää oikein käsitä, miksi yhden suunnan roskaan pitää vastata samanlaisella. Laasanen ja Hännikäinen, for real?

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Luin ko. pamfletista Laasasen tekstin "Miehet ja tasa-arvo".

Kommenttisi osa "Sitä en sitten enää oikein käsitä, miksi yhden suunnan roskaan pitää vastata samanlaisella. Laasanen ja Hännikäinen, for real?" vaikuttaa enemmän viestintuojan ampumiselta kuin kritiikiltä esitettyä asiaa kohtaan.

Osaisitko nostaa Laasasen kirjoituksesta joitakin asioita, jotka ovat selkeää "roskaa"?

Ja sama pyyntö kommentin 14 kirjoittajalle, Markus Norrgranille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No koitetaan. Laasanen, ja erityisesti Hännikäinen ovat aiemmin kunnostautuneet siinä määrin, että heillä ei ole suuren yleisön silmissä minkäänlaista uskottavuutta, ihan riippumatta siitä, onko juuri kyseinen teksti hyvä vai huono.

Koska heidät on muiden mukana otettu osaksi kirjoittajajoukkoa, aiheuttaa se käytännössä sen, että muidenkaan tekstejä ei oteta vakavasti.

Noin esimerkiksi, näkisin mielelläni Juho Eerolan erinomaisen tekstin saavan muunlaista huomiota kuin rinnastuksen Laasaseen ja Hännikäiseen, joka väistämättä näistä valinnoista seuraa.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen Vastaus kommenttiin #19

"No koitetaan. Laasanen, ja erityisesti Hännikäinen ovat aiemmin kunnostautuneet siinä määrin, että heillä ei ole suuren yleisön silmissä minkäänlaista uskottavuutta, ihan riippumatta siitä, onko juuri kyseinen teksti hyvä vai huono."

Eli etkö löydä itse asiasta kritisoitavaa, kohdistat kritiikkisi pelkästään kirjoittajan/ kirjoittajien henkilöön?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #21

Kuten edellä totesin, Laasasen ja Hännikäisen osalta historia riittää viemään uskottavuuden. Ja kas, historia kurkkaa tässäkin Laasasen tekstissä esiin. Taas kerran yritetään esittää jonkinlaisena tasa-arvo-ongelmana sitä, että kaikki miehet eivät saa niin paljon seksiä kuin haluaisivat.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen Vastaus kommenttiin #29

"Kuten edellä totesin, Laasasen ja Hännikäisen osalta historia riittää viemään uskottavuuden. Ja kas, historia kurkkaa tässäkin Laasasen tekstissä esiin. Taas kerran yritetään esittää jonkinlaisena tasa-arvo-ongelmana sitä, että kaikki miehet eivät saa niin paljon seksiä kuin haluaisivat."

Ajatellaanpas tätä asiaa molempien sukupuolien kannalta.

Jos se, että miehet elävät seksin puutteessa ei ole tasa-arvo-ongelma niin miksi sitten se, että naisille on liikaa seksin tarjontaa olisi tasa-arvo-ongelma? Kyseessähän on sama tilanne (mies ehdottelee naiselle), vain näkökulma on eri.

Se, että naisille on liikaa seksin tarjontaa on seksuaalista häirintää ja tasa-arvo-ongelma. Kolikon toinen puoli on tuo edellä mainittu miesten seksin puute. Se taas ei ole tasa-arvo-ongelma
https://www.tasa-arvo.fi/seksuaalinen-hairinta

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #21

Hännikäistä pidetään kirjailijalahjakkuutena. Ehkä jopa parhaana nuorena suomalaisena kirjailijana.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #19

Juho Eerolan teksti oli mielestäni yksipuolinen ja siinä ei huomioitu, että osa ongelmista voisi johtua esim. maskuliinisuuteen liitetyistä stereotypioista. Teksti kuitenkin puuttui oikeaan olemassaolevaan ongelmaan.

Tiina Ahvan kirjoitus oli pikavilkaisulla se, josta oli vaikeinta olla eri mieltä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #24

"Juho Eerolan teksti oli mielestäni yksipuolinen ja siinä ei huomioitu, että osa ongelmista voisi johtua esim. maskuliinisuuteen liitetyistä stereotypioista."

Olen sovitteleva, ja oletan, että et nyt viittaa erityisesti feministien ylläpitämiin stereotypioihin miehistä väkivaltaisina, hyväksikäyttäjinä ja piittaamattomina vanhempina.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #25

Minä viittasin tasapuolisesti monien miesten ja naisten ylläpitämiin stereotypioihin. Sekä noihin edellä mainitsemiisi ja myös lievempiin. Olivat nämä feministejä ja miesasiamiehiä tai eivät.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #27

Kyllähän Eerola noita käsitteli, joten kuulen mielelläni niistä muista stereotypioista, jotka kyseiseen ongelmaan vaikuttavat.

Koita vaikka jatkaa virkkeitä:

Lasten huoltajuus määrätään pääasiassa äidille, koska Stereotypia A
Äidin annetaan vieraannuttaa lapset isästään, koska Stereotypia B

jne.

Käyttäjän MarkusNorrgran kuva
Markus Norrgran

Jaettua kirjaa kohtaan voi sanoa kritiikkiä, sillä osa siitä oli kirjoitettu aivan eri näkökulmasta kuin nykyinen Suomen yhteiskunta on. Mutta vastaaminen tuolla kirjalla? Opuksella, joka sisältää Laasasta ja Hännikäistä? C'mon.

Sillä kamalla kun heittää, voi kaiken toivon heittää. Se vetoaa hyvin marginaaliseen osaan kundeja ja toimii antimagneettina kaikkiin muihin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Löysin feministien yleisohjelmasta harvinaisen terävää ajattelua, paljon terävämpää kuin yhdelläkään muulla puolueella, perussuomalaisia ei kannata edes mainita.

Jos Samuli Voutila ja te muut haluatte nähdä feministien ohjelmaa toisessa valossa, niin tästäpä löytyy:

http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2309...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Aloitetaan väitteestä, että naiset saisivat vähemmän palkkaa työstään kuin miehet. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä tutkitusti miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset. Ja kun teet enemmän töitä, luonnollisesti saat enemmän siitä palkkaa."

Niin toki. Lauseeseen sijoitettu linkki johdattaa Tilastokeskuksen työaikatilastointiin, missä todetaan suoraan, että miesten tehty työaika viikossa kokoaikatyössä on peräti 5 prosenttia pidempi kuin vastaava työaikaa soveltavilla naispalkansaajilla (38.6 ja 36.2 tuntia). Ja tehdyn työajan ansioissa ero on vastaavasti yli 22 prosenttia, joten säännöllisen tehdyn työajan palkkaeroksi jää sitten se vielä huimat 17 prosenttia. m.o.t.

Tosin palkkaero ilmoitetaan perusluonteisten kuukausipalkkojen suhteellisena erona l. säännöllisen työajan palkkaerona, mutta voi sen tuolla lailla kokonaisansioistakin laskea,,,

Jorma Kinnunen

Palkkaeron selittää se, että naiset hakeutuvat semmoisille aloille ja tehtäviin, joissa on pienempi palkka ja lisäksi tuo lyhyempi työaika. Samasta tehtävästä ei makseta naisille keskimäärin 20 % pienempää palkkaa. Naiset voivat vaikuttaa tuohon hakeutumalla aloille, jossa on parempi palkka, ei siihen sen ihmeempää feminismiä tarvita.

https://ek.fi/blogi/2015/02/10/naisen-euro-on-97-s...
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/naisen-euro-tasa...
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/02/08/tutki...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Tilastot eivät kerro mitään muuta kuin sen, mitä tilastoon valitut henkilöt ovat sopineet palkasta, kun ovat tehneet työsopimuksen.

Työsuhde on sopimus. Näin ollen on jokaisen oma asia, minkälaista palkkaa kukin saa, koska palkka on sovittavissa. Sovittavissa olevaan palkan määrään vaikuttaa toisaalta työ itsessään, eli työn vastuullisuus sekä toisaalta palkansaajan koulutus. Nämä asiat eivät mitenkään riipu sukupuolesta, koska jokainen voi pyrkiä kouluttautumaan haluamalleen alalle. Kenenkään ei myöskään tarvitse tehdä epämieluisaa työsopimusta, vaan yleensä työn voi valita vapaasti.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Suomessa pörssiyhtiöissä on paljon miehiä, koska pörssiyritykset toimivat tekniikan ja teollisuuden aloilla. Miehet taas opiskelevat diplomi-insinööreiksi, ja siksi heistä tulee teknisillä aloilla johtajia. Tilanne tasoittuu, kun naiset alkavat hakeutua tekniikan aloille.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

"Tilanne tasoittuu, kun naiset alkavat hakeutua tekniikan aloille."

Onko tämä sinun hypoteesisi vai mistä tämä ennustus on peräisin?

Onko sinulla tiedossasi jotakin, joka indikoisi tätä? Joku tutkimus tai jonkun muun maan kokemuksia?

Käyttäjän AnneJoutti kuva
Anne Joutti

"Kestävintä laatua nykyisessä läntisessä maailmassa näyttävät olevan ne yhä harvinaisemmaksi käyvät liitot, jotka jatkavat niin sanotun porvarillisen avioliiton perinnettä... Järjestelmän merkittävänä varaventtiilinä toimi julkinen ja laillinen prostituutio, joka tarjosi sukupuolivietiltään erityisen vilkkaille miehille mahdollisuuden kanavoida libidonsa ylijäämän. Tämä... todennäköisesti vähensi tarvetta rinnakkaissuhteen aloittamiseen ja näin viime kädessä lujitti monia avioliittoja."

Outoa tekstiä Hännikäiseltä "oppaassanne" 14-vuotiaille koululaisille. Tietävätkö vanhemmat mitä heidän lapsilleen yritetään jakaa? Itse kieltäisin koululta ehdottomasti jaon. Menee törkeyden puolelle. Eivätkö vanhemmat voi vaikuttaa mitä jaetaan? Mitä opetusministeriö sanoo tähän tai kuntien opeustoimi?

Koko "opas" on epätasa-arvoa kannattava. Naisten tulisi jäädä kotiin, jolloin he olisivat huonostikoulutettuja ja miehet saisivat parhaat työpaikat.

Toimituksen poiminnat