Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Ajatuksia suomalaisuudesta

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on hyvä pohtia myös suomalaisuutta. Itse kansalliskonservatiivina uskon suomalaisuuden kumpuavan rakkaudesta tätä maata, sen kansaa ja sen tapoja kohtaan. Suomalaisuus ilmenee erilaisissa muodoissa, eikä sitä voi sitoa uskontoon tai etnisyyteen. Siksi onkin lähinnä surullista, kuinka monikulttuurillisuuden varjolla osa suomalaisista pyritään lokeroimaan milloin mihinkin maahan. Esimerkiksi meillä puhutaan "Suomen saksalaisista", vaikka kyseinen henkilö olisi syntynyt Suomessa ja hänen esivanhempansa tulleet tänne jo sukupolvia sitten. Eikö voitaisi puhua ihan suomalaisista?

Miksi esimerkiksi mustista suomalaisista puhutaan aina viittauksena etniseen alkuperään? Ihonvärillä ei pidä olla tekemistä suomalaisuuden kanssa. Valitettavasti ääripäät haluavat tätä asiaa ruokkia, ja sitä vastaan tulee laittaa stoppi. Olen itse palvellut armeijassa eriväristen suomalaisten kanssa, ja olen valmis koska tahansa lähtemään heidän kanssaan rintamalle puolustamaan yhteistä isänmaatamme.

Kieli on avain kulttuuriin. Näin toteaa vanha suomalainen sananlasku. Ilman kieltä ei voi ymmärtää paikallisia tapoja tai tunnistaa erilaisia vivahteita tai äänenpainoja suomalaisten keskusteluissa. Siksi suomen kieli liittyy hyvinkin vahvasti suomalaisuuteen, ja sitä pitää kehittää ja vaalia. Rakastakaamme suomen kieltä.

Tämä ei ole avoin kutsu kaikille tulla suomalaisiksi. Kaikista ei edes pidä tulla suomalaisia. Politiikkona katson, että jokainen, joka on Suomen kansalaisen, on suomalainen. Toisaalta Suomen kansalaisuutta ei pidä antaa liian helposti, vaan sitä ennen henkilön on pitänyt integroitua Suomeen. Mielestäni suomalaisuus on sidottu yli sukupolvien sitovaan rakkauteen Suomea ja suomalaisuutta kohtaan. Eikö meidän tule iloita kaikista suomalaisista?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Ihonvärillä ei pidä olla tekemistä suomalaisuuden kanssa."

Hommafoorumilla ois syytä kuunnella / lukea persunuorten nykyistä pj:tä: siellä on aika moni on sitä mieltä, että jos hipiä on vähänkään tummempi, niin ei edes kymmenessä sukupolvessa suomalaistu, vaikka olisi adoptoitu.

Toimituksen poiminnat