Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Globalisaatio on tullut tiensä päähän

Elämme historiallisia aikoja. Ensiksi tuli Brexit, sitten Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi ja ensi vuonna mahdollisesti (lue toivottavasti) Ranskassa Marine Le Penin valinta Ranskan presidentiksi. Liberaalien vuosikymmeniä jatkunut globalisaatio on tulossa tiensä päähän. Nyt on aika konservatiivien ottaa ohjat käsiinsä ja palauttaa kansallisvaltiot sekä itsemääräämisoikeus kunniaansa.

Eikä ole mikään ihme, että useissa länsimaissa populistiset liikkeet ovat vaaleista toiseen kasvattaneet kannatustaan ja vaaleja voittaneet. Se mitä liberaalit länsimaissa eivät ymmärrä, on se, että erityisesti globalisaatio on osunut pieni- ja keskituloisiin ihmisiin. Yleensä nämä ihmisryhmät ovat vielä maansa kantaväestöä, jotka liberaalit ovat unohtaneet kaikessa monikulttuurisuuskiimassaan. Ei siis ihme, että ihmiset reagoivat.

1800-luvulla kansallisaate alkoi nostaa päätään Euroopassa. Tämän aatteen kehityksenä sekä seurauksena monarkiat kaatuivat ensimmäisen maailmansodan jälkeen kuin korttitalot ja syntyi kansallisvaltiot. Kansallisvaltioiden ansioista, ihmisistä tuli tasa-arvoisia lain edessä, säätyyn tai sukupuoleen katsomatta. Voidaan siis todeta, että kansallismielisyys sekä kansallisvaltiot ovat parasta mitä lännessä on tapahtunut yksilön kannalta.

Nykymuotoinen ja kriiseissä rämpivä globalisaatio on keinotekoisesti luotu aate/järjestelmä, vain muutaman kymmenen vuoden vanha. Kylmän sodan päättymisen jälkeen uskottiin, että globalisaatiolla maailma yhdentyy. Kuitenkin samaan aikaan kuin ”kansakuntien yhdentymistä” on tapahtunut, on valtaosa ihmisistä jäänyt systeemin jalkoihin ja sen ulkopuolelle. Ja tässä piilee globalisaation epäonnistuminen: Se ei palvele peruskansalaista.

Sen sijaan globalisaatio on hyödyttänyt suurpääomia, eliittiä, sekä heitä, ketkä jo entuudestaan ovat koko aatetta olleet luomassa. Nämä ihmiset elävät nykytermein ”kuplassa”, eikä rajapintaa valtaosan ihmisten arkeen ole. Tämän vuoksi medialle ja asiantuntijoille tuleekin aina ”yllätyksenä”, kun kansa äänestää kansallismielisiä tahoja sankoin joukoin vaaleissa.

Maailma on muuttumassa. Uskon että lapsemme ja lastenlapsemme lukevat historian kirjoista aikanaan, kuinka nyt elämämme ajat palauttivat kansallisvaltiot ja kansallismielisyyden kunniaan. Erityisesti Trumpin valinta osoittaa kaikille ihmisille läpi sivistyneen maailman, että demokratiassa tavallisilla ihmisillä on oikeus muuttaa maansa kurssia sekä suuntaa. Tehdään se myös Suomessa - palautetaan valta ja itsemääräämisoikeus suomalaisille. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Paljon olen miettinyt miksi meilläkin vasemmistopuolueiden päättäjät ovat niin tiiviisti kannattamassa EU:n pöhöttyvää ordanisaatiota ja kurittamassa päätöksillä juuri heikoimmassa asemassa olevia kansalaisia. Ei voida määrättömästi korottaa suurempia tuloja saavien tuloverotusta ja antaa enemmän tukina vähemmän ansaitseville, jota vasemmisto on alati vaatimassa. Raja tulee vastaan ja on jo tullut täälläkin. Hyvin tienaavat pakenevat maasta korkean verotuksen johdosta.

EU ja varsinkin euro on saattanut Suomenkin lisääntyvään velkaantumiseen (erilaiset tulonsiirrot EU:n kautta) ja sitä myöten jatkuvien leikkausten kierteeseen(tarkoituksena saada jäsenmaiden elintaso samalle tasolle). Mihinkä nuo leikkaukset sitten kohdistetaan? Kun verotusta ei voida alati kiristää, niin leikkauksen kohteeksi joutuvat suurimmat tukikustannukset, joka taas puolestaan johtaa näitä tuloja saavien elintason laskua. Oravanpyörä on EU-politiikan tulosta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niin kauan kuin laissa ei kielletä suurtuotantovälineiden yksityisomistusta, kansalaiset eivät ole tasa-arvoisia keskenään. Aivan riippumatta siitä, onko valtion rajat suljettu vai ei.

Toimituksen poiminnat