Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Hyvää kansallista kateuspäivää!

Tänään on julkaistu taas verotiedot. Media pääsee mässäilemään suomalaisten ansio- sekä pääomatuloilla. Uskallan väittää, että sosiaalinen media sekä blogit pursuavat taas kommentteja sekä kirjoituksia siitä, kuinka rikkaat ovat jälleen mystisesti riistäneet meitä tavallisia kansalaisia ja kateus pääsee valloilleen.

Minua henkilökohtaisesti ei voisi vähempää kiinnostaa, kuinka paljon joku muu tienaa. Se ei ole yksinkertaisesti minulta mitenkään pois ja pikemminkin olen iloinen, mikäli ihminen on onnistunut elämässään. Yleensä nämä kansakuntamme varakkaimmat ihmiset ovat myös niitä, jotka omalla menestyksellään takaavat työpaikkoja sekä verotuksen kautta toimeentuloa ja hyvinvointia meille muille.

Pitää myös ihailla, että hyvin toimeentulevat ihmiset haluavat asua ja maksaa veroja verohelvetissämme. Suurimmille veronmaksajille voisi jopa antaa ansioristin, perusteena ansiokas isänmaaamme ja yhteiskuntamme rahoittaminen. Sillä tällaisia sankareita Suomi kaipaa lisää – nettoveronmaksajien määrä kun on hävyttömän pieni.

Nykyisessä maailmassa hyvätuloisten on helppo siirtää omaisuuttaan sinne, missä sitä verotetaan mahdollisimman kevyesti. Lisäksi kauhisteltu verosuunnittelu on täysin laillista, ja itse asiassa valtaosa meistä taviksistakin käyttää sitä ahkerasti hyödykseen. Kukapa ei pyrkisi veroilmoitusta laatiessaan pyrkisi käyttämään kaikkia sallittuja verovähennyksiä? Siksi hieman aina ihmettelen, miksi olemme niin tanakasti kieltämässä muilta sellaista, mitä teemme itse vuosittain verottajan suuntaan.

Kansallisen kateuspäivän kunniaksi ehdotan, että Suomessa aletaan pitää 1.11.2017 alkaen kansallista veronmaksupäivää. Siniristiliput liehuvat uljaasti saloissa ja kunnioittavat sitä, että me kaikki haluamme maksaa isänmaallemme veroja, jotta meillä kaikilla olisi parempi olla täällä. Päivä huipentuu vuoden veronmaksajan palkitsemiseen, jolla osoitetaan kiitollisuutta yhteisen hyvän edistämisestä. Idea on vapaa ja täysin käytettävissä.

Hyvää kansallista veronmaksupäivää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

En maksa valtiolle tuloveroa. Työeläke 45 vuotisesta työstä 1880e kadehtikaa sitä. Osoitan tän nykynuorelle sukupolvelle, jonka piirissä moni kokee sen ahneudeksi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jäi pois edellisestä eli 1880e/kk.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uuden Suomen pääjuttu tällä hetkellä: He maksoivat eniten veroja Suomeen 2015 – huippu 15 miljoonaa euroa

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207400-he-maksoiv...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Heillä oli mistä maksaa. Kaikilla ei ole. Ja siksi minäkin nautin heidänkin ylläpitämistä yhteiskunnallisista palveluista. Heille, jotka mukisematta maksavat suuret kiitokset.
Heille jotka kieroilevat ja valittavat velvollisuuksiaan yhteiskuntaa kohtaan huolimatta jäljelle jäävistä suurista tuloistaan, mieli tekisi näyttää keskisormea.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Pikku huomio tuohon että nuokin miljoonat on tullut sieltä alkulähteestä eli pieneltä kuluttajalta joka ostanut tuotteita tai palveluita joten käytännössä jokainen meistä tavalla tai toisella on osallistunut näiden sankareiksi tituleerattujen veronmaksukykyyn ja sitä kautta oman yhteiskunnan ylläpitämiseen.

Ei se miten paljon he maksavat pakollista veroa, vaan miten paljon he kulutettavaksi jäävästä rahasta palauttaa kiertoon ja tukevat esim. työllisyyttä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #5

Kuluttaja joka ei myös osallistu tuotantoon ei tietenkään rikastuta mitään. Alle puolet suomalaisista osallistuu tuotantoon.

Lisäksi kaupankäynti on yleensä vapaaehtoista. Jos et koe voittavasi jossain kaupassa, sen kun kannat palkkasi muualle. Tai vähennät vaikka työn tekoa jos koko palkkaa ei meinaa ehtiä tuhlaamaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Käytetäänköhän verotietoja parinvalinnan kriteerinä? Olisi muuten aika kätevää, koska vakavaraisuudella tuppaa olemaan merkityksensä osalle ihmisistä. Tinder voisi Suomessa kehittää maakohtaisen lisäosan, jossa vastapuolen verotiedot näkee suoraan.

Käyttäjän ArvoPelttari kuva
Arvo Pelttari

Jääkiekkoilija (ja minulle ennenkaikkea pyöräilylutuurin edustaja) Teemu Ramstedt twirkutti tämän jo ansiokkaasti:
https://twitter.com/teemuramstedt/status/793380702...

Toimituksen poiminnat