Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Kansakunnan kohtalonkysymys – Pitsa

  • Kansakunnan kohtalokysymys
    Kansakunnan kohtalokysymys

Suomessa eletään vaikeita aikoja. Harmaa talous rehottaa ja kansalaiset ostavat alle kuuden euron pitsoja. Tähän kansakunnan kohtalonkysymykseen on nyt Suomen poliisi päättänyt vastata pyytämällä valveutuneilta kansalaisilta vinkkejä näistä isänmaata riistävistä pitsoista. Eikö mikään ole enää pyhää?

Vakavasti ottaen poliisi ampuu nyt pahasti kansanlaisten oikeudentajun ohi. Toki jokaisen yrittäjän tulee maksaa verot ja toimia lakien puitteissa, mutta jos pitseria myy pitsaa alle 6€, maksaa veronsa ja muut lakisääteiset velvoitteensa, onko se poliisiasia? Ei tietenkään. Koko operaation taustalla näyttää olevan Matkailu- ja ravitsemusala MaRa. Valtaosa pitsapaikoista ei kuuluu kyseiseen liittoon ja sekös MaRa:a harmittaa. Ja kun itsenäiset yrittäjät eivät suostu hyvällä, niin valjastetaan poliisi sitten hyväksymään sanelu pakolla. Ainakin tälläinen fiilis kyseisestä operaatiosta tulee.

Arvoisa Suomen poliisi, Matkailu- ja ravitsemusala MaRa, hyvät kanssayrittäjät. Harmaa talous on vakava asia eikä sitä pidä missään nimessä hyväksyä. Mutta onko oikeus ja kohtuus puuttua massiivisella kampanjalla pienyrittäjän elinkeinotoimintaan, kun suuryritykset voivat ihan laillisesti kiertää veroja? Mielestäni ei.

Samuli Voutila

Pienyrittäjä Kuopiosta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Älä sure, tässä meni miltei pari viikkoa jolloin hallitseva keskustelunaihe oli pitävätkö turvapaikanhakijat suomalaisesta ruoasta, ja kehtaavatko ne jopa arvostella sitä ;)

Vakavasti ottaen pienistä puroista syntyy ne suuret virrat, eli aika-ajoin kannattaa tarkistaa jo ennalta ongelmallisiksi aloiksi tiedettyjen toimialojen tilanne.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Onhan tämä kieltämättä vähän mielenkiintoinen uutinen. Onkohan se sisäministeri nyt täysin tietoinen mihinkä niitä poliisin vähiä resursseja pitäisi käyttää?

"Poliisin resurssit ovat tällä hetkellä täysimääräisesti käytössä. Tämän lisäksi joudumme tietoisesti tinkimään muun muassa liikennevalvonnasta ja tietyistä rikostorjunnan tehtävistä", poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo."

Turvapaikanhakijat haaste poliisin resursseille – Liikennevalvonnasta karsittava

http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/turva...

Poliisin ulkomaalaistutkinnan palvelut ovat pahasti ruuhkautuneet turvapaikanhakijoiden vyöryn ja resurssien puutteen takia. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144323781968...

Valtion säästökuuri kiristää poliisin resursseja http://yle.fi/uutiset/valtion_saastokuuri_kiristaa...

Sipilän mukaan veroparatiisit ja harmaa talous ovat hyvinvointiyhteiskuntamme suurimpia uhkia. Harmaan talouden suuruudeksi arvioidaan Euroopassa noin 1 850 miljardia euroa. http://www.suomenmaa.fi/etusivu/sipil%C3%A4_veropa... Onkohan tämä se Suomen rooli tarttua tähän ongelmaan?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Hallitushan jo hallitusohjelmassa linjasi, että se vähentää harmaan talouden tutkimista vähentämällä talousrikoksiin kiinnitettyjen poliisien määrää. Samaan suuntaan ollaan menossa hallintarekisterillä, veronkiertäjien armahduksella sekä leikkaamalla mm. harmaata taloutta tutkivien kansalaisjärjestöjen rahoitusta. Pitsapaikkojen ratsaus ei tätä yleistä suuntaa muuta mihinkään. Vaikka toki väärinkäytöksiä pitäisikin karsia mahdollisuuksien mukaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mopopojat ovat ne suur rikolliset:vuosittaiseen mopotapahtumaan ainakin riitti poliiseja ratsaamaan,antamaan sakkoja jos mistäkin pikku rikkeestä,ja ottamaan kortteja pois pojilta,nuorilta,ja kuten aiemmin uutista on saatu lukea ovat mopopojat jo rasistejakin.Eli vielä sekin kaupan päälle.

Nyt karsitaan rahaa näiden oikeiden rikollisten esiinsaattamiseksi,ja salaisia ovat kaikki tutkinnat ja muKun poliisien eli talousrikollisten ja veronkiertäjien,näiden sisäpiiri porukoiden korruptio ynm.jätetään hallituksen siunauksella tonkimatta,jää aikaa näiden kampaajien,pitsayrittäjien,ynm.jahtaamiseen,sekä mopopoikien väijymiseen oikein kymmenien poliisien voimin.Sakkotuloja siis haetaan,kun miljarditolkulla siirtyy rahaa luxemburgin ynm.veroparatiisien tileille.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Juuri ykkösaamussa poliisijohto kertoi, miten poliisin muut tehtävät kärsivät, kun turvapaikan hakijoiden vastaanotto syö paljon resurssej. Tässä tilanteessa kuulostaa melko absurdilta, että mopopoikiin ja halpapitsoihin riittää silti resursseja. Onkohan priorisoinnit nyt sinitakeilla ihan oikein?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ne on just niin oikein,kuin eu isäntä antaa luvan olla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Poliisit on virkamiehiä, samoin verottaja, ei net tajua, mitä net tekkee. Ja tuo ilmiö, että pannaan kansa kyttääjiksi, son maan tapa poliiseilla nykyään.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Sivistysvaltion tuntomerkki on luottamus. Hyvinvointivaltio elää sosiaalisesta pääomasta. Ilmiantojärjestelmää pitäisi käyttää vain kaikkein vakavimmissa tapauksissa - pitsan hinta ei ole sellainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sivistysvaltion tuhoaa väärin käytetty luottamus.

Kun antaa pahalle pikkusormen ( halpa pitsa) se vie koko käden ( valtiontalous kuralle).

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toisaalta pitsa on epäterveellinen monikulttuurinen ruokalaji.

Pitsalle pitäisi säätää haittavero, joka voisi olla vaikkapa 2€/pitsa.

Tässä olisi hyvä aloite vaikkapa Immosen Ollille!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pitsa on hyvää perusruokaa. Pizzeriat ovat hyvä osoitus siitä, että maassa osataan vielä tehdä töitä ja kilpailla ilman byrokraattien holhousta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

DDR:ssä oli ilmiantosysteemi,ja se koneisto on jo naapurikyttäyksellä ja viranomaisten ilmiantoilmoituskehoituksilla saatu ulkoistettua naapurin juoruakoille,ja kaikille muille kerrostalo-omakotitaloalueiden kyttääjille,joilla ei ole omaa elämää,eikä muuta tarkoitusta olla olemassa.
Sekä kaikille kateellisille ja katkerille ihmisille suomen maassa.

Tutkimukset eivät ole poliisien syystä jätetty tekemättä,vaan ihan näiden hallituksen tyyppien,eduskunnan jne.kun näiden kaverit ynm.mediasta lähtien ovat sitä sisäpiiri porukkaa,ja he eivät toisiaan käräyttele.Poliisien tutkinnat tyssää seinään,kun alkaa liian isojen poikien ja tyttöjen varpaille astumaan.Tulee pian aikaa lopputili,ja ura katkeaa siihen.Näin tämä homma menee.

Oikeuslaitosta myöten on syytä jonkun puolueettoman(jos uskaltaa tai annetaan)journalistin jne.kaivella tunkioita.Se tunkio kun käännetään paljastuu kaikenlaista kytköstä näiden tyyppien kesken.Se nyt on päivänselvää,suomi on pieni maa.On täällä aina vaiennettu ne totuuden kertojat tai sitten on suojatyöpaikoilla tahi muilla voideltu suut tukkoon.

Petteri Hiienkoski

Suomessa siivilöidään harmaan talouden torjunnassa hyttysiä, mutta nielaistaan kameleita! Kenen asialla maan hallitus sitten juoksee?
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Kyllikki Saaren murhaaja on edelleen teillä tietymättömillä ja poliisi jahtaa pitsanpaistajia !

Haloo, herätys !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllikki Saaren murhasta on jo 62 vuotta.

Mahdollisia tekijää/tekijöitä kannattaa etsiä terveyskeskusten kroonikko-osastoilta tai hautausmailta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Itä-Uudenmaan poliisi kiinnitti yhden poliisipartion pitämään huolta kauppakeskus Jumbon alueen turvallisuudesta, kun turvapaikanhakijat muutama viikko sitten saapuivat Vantaalle.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vs-tur...

Onneksi ei maksa mitään tämä eu-kommuunin kansainvaellus veronmaksajille.

Toimituksen poiminnat