Samuli Voutila Rehellisesti isänmaallinen

Isänmaallisuus ei ole valkoisen miehen etuoikeus

  • Mikä tässä kuvassa on muka väärin?
    Mikä tässä kuvassa on muka väärin?


Vaikka kesä on ollut kylmä ja sateinen, on yhteiskunnassa tunteet käyneet kuumina. Tunteiden padon taisi murtaa kansanedustaja Olli Immosen facebookpäivitys, jonka seurauksena tuntuu kuin yhteiskuntamme olisi jakautunut taas me vs he leireihin entistä syvemmin - valitettavasti.


Muusikko "Prinssi Jusuf" latasi muutama päivä sitten kuvan sosiaalisessa mediassa, jossa hän ja kaksi muuta kaveriaan poseeraa kesämökin lähellä olevan isänmaallisen muistomerkin luona. Kuva sai sosiaalisenmedian kuohahtamaan, sillä osan mielestä Jusuf loukkasi veteraaneja ja muita Suomea puolustaneita. Suoraan ja suomeksi sanonutta, osaa ihmisiä siis loukkasi se että Jusuf ja hänen kaverinsa ovat mustia.


En tiedä mitä näiden kuvasta loukkaantuneiden ihmisten päässä liikkuu - vai liikkuuko mitään - mutta itse aktiivisena rerserviläisenä, sotaveteraaneja auttaneena ja isänmaallisena ihmisenä en ymmärrä miten ketään voi loukata isänmallisuus. Isänmaallisuushan on rakkautta isänmaataan kohtaan (tässä tapauksessa Suomea) ja ainakin viimeksi kun tarkistin asiaa, isänmaallisuudessa ei vaadittu olemaan valkoinen heteromies tai nainen.


Vaikka asun Kuopiossa nykyisin, suoritin asepalvelukseni Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 2009. Minulla oli niin alokaskaudella, aliupseerikoulussa ja johtajakaudella tupakavereina, alaisina ja vertaisina erivärisiä ja erilaisilla taustoilla olevia ihmisiä. Kaveria ei koskaan jätetty ja meillä kaikilla oli yksi yhteinen päämäärä - puolustaa yhteistä isänmaatamme Suomea. Se jos mikä, on meidän kaikkien oikeus ja velvollisuus. Ihonväriin tai taustoihin katsomatta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Poliisitarkastaja Timo Kilpeläisen kommentit nykyiseen verkkokeskusteluun liittyen ovat mun mielestä hyviä. Tässä niistä yksi:

"Meillä on näitä äänekkäitä toimijoita netissä, jotkut toimivat ehkä aktiivisesti arkimaailmassa. Mutta kuinka paljon meillä on niitä hiljaisia hyväksyjiä tälle toiminnalle? Edustavat ne mitä äärilaitaa tahansa. Se on sellainen mikä mietityttää"

Koko juttu:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100372-poliisi-ava...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Katos perhanaa, juuri ehdin toiseen blogiin kommentoida, kun päätoimittaja jatkaa täällä, joten menköön tännekin sama kommentti:

"Eilenhän tämäkin verkkolehti meni jo niin pitkälle, että alkoi kunnon McCarthy -tyyliin heitellä "hiljaiset hyväksyjät" -leimoja kattamaan nekin, joita ei ole vielä saatu rasismista kiinni."

Tästä ei puutu enää kuin se, että jos ei todistajien läsnäollessa ole kirjallisesti ilmaissut olevansa ainoaa oikeaa mieltä, on syytä epäillä ainakin "hiljaiseksi hyväksyjäksi".

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Aivan, jaetaan ihmiset ihan konkreettisesti hyviksiin ja pahiksiin kuten poliisi epäsuorasti vihjailee, ehkei se Erosen hihamerkki heitto niin satiiri sitten välttämättä ollutkaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Voipi käydä niin, että tulee meillekin asemasota, Ruotsin malliin, missä ruotsidemokraatit, muut puolueet ja osa mediaa ovat kaivautuneet tiukasti juoksuhautoihinsa ja ajautuneet pysyvään sanasotaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tämä hyvä! Paransi pahoinvoinnin, jonka Wallinin tänäisen rykäisyn lukeminen aiheutti ja jätti vielä jäljelle hyvän mielen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan hyvä, Samuli. Itse en vain täysin ymmärrä, miksi tällaista itsestäänselvyyttä pitäisi edes mainita. Sodassakin soti suomalaisia, joiden ihonväri oli melko kaukana vaaleanpunaisesta.

Olisikin kiinnostavampaa kuulla Samulilta analyysi, miksi meillä on tällainen ilmiö ja miksi se on kahden viime vuoden (poliisin arvio) aikana lähtenyt aivan totaalisesti lapasesta.

Jaakko Häkkinen

"Ihan hyvä, Samuli. Itse en vain täysin ymmärrä, miksi tällaista itsestäänselvyyttä pitäisi edes mainita."
-- Ihan samaa ihmettelen: miksi pitäisi ääneen julistaa ettei hyväksy rasismia, kun normaali-ihmiselle sen hyväksymättömyys on itsestäänselvyys? Sitten kuitenkaan jos siitä ei irtisanoudu, leimataan "hiljaiseksi hyväksyjäksi".

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Koska koko yhteiskunta on vakavasti sairastunut rasismiin. Virallinen valtiollinen taho uskoo vielä omaehtoisen irtisanoutumisen eli itsehoidon auttavan. Se pitää vain muistaa jokaisen tehdä! (mielellään ääneen)
Muuten olet hiljainen rasisti, yhteiskunnan vihollinen ja pahis, joka hyväksyy rasismin.

Matias Härkönen

Juuri tällaiset somekohut tuovat mielestäni esiin ne todelliset juntit, jotka vastustavat kaikkea missä ihonväri on muu kuin valkoien. Yksikään järkevä ihminen, ei tällaisesta ottaisi nokkiinsa. Päinvastoin olisi ylpeitä siitä, että muutkin kokevat suomen omakseen.

Jusuf on muuten myös erinomainen räppäri!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Voisiko joku ystävällisesti kertoa minulle, mitä tarkoittaa valkoinen ihminen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

ei semmoista ole olemassakaan. Vaimoni mielestä ainakin minä ole vaaleanpunainen!

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tarkoittaa sitä minkälaisen mielikuvan "valkoinen ihminen" sinussa synnyttää. Mikään rotu valkoinen ihminen ei tietenkään ole (tuossa muodossa).

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Valkoinen ihminen on henkilö, joka aurinkoa ottaessaan aina palaa eikä koskaan rusketu. Asia selviää vertaamalla näitä kahta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Von_Luschan's_chromatic_scale

https://en.wikipedia.org/wiki/Fitzpatrick_scale

Käyttäjän HannuSiivonen kuva
Hannu Siivonen

Perinteisesti sellainen jolla on juuret Intian, Marokon ja Grönlannin välillä, poislukien espanjalaiset.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Isänmaallisuus Suomessa tänä päivänä on irvailua muistomerkin juurella ja musta mannerheim.
Neuvostoliiton loppuaikoina - ainakin Tallinnassa ja Petroskoissa - isänmaalliset kansalaiset kävivät kusella neuvostojohtajien muistopatsailla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Muhammad Alista on tehty useampi filmatisointi. Olen jo vuosia odottanut, että herättäisiin ajatukseen valkoisesta Alista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ainut, mikä asiassa oikeastaan minua nyppii on se, että käsitettä "isänmaa" käytetään väärin.

En ole itse kovin "isänmaallinen". En ole varma onko se edes mahdollista tai älyllisesti rehellistä nykymaailmassa - etuoikeudesta puhumattakaan. Siihen on eliitin hyvä vedota aina kun sille on siitä etua. Armeijan toki olen käynyt, mutta toivon, että Venäjä odottelisi ainakin vielä pari vuotta, että voin katsella sodan etenemistä netistä, telkkarista tai kuunnella radiosta.

Mutta tarkalleen, "Isäni maa" on Suomi. "Äitini kieli" on suomi.

Muulta osin turha kohu mitättömästä asiasta. Entä jos kuvassa olisi kolme valkoihoista häiskää? Minua ainakin lähinnä huvittaisi se: Pöhköt, menneeseen tuijottelevat juntit.

Arttu Alila

"Ainut, mikä asiassa oikeastaan minua nyppii on se, että käsitettä "isänmaa" käytetään väärin".

Totta.

Isänmaallisuus on muutaman vuoden aikana kärsinyt niin syvän inflaation, suoranaisen alennustilan ja juuri sen takia, että sitä väärinkäytetään, kuten Antti Ukkonen kirjoittaa.

Isänmaallisuutta mm. vaadittiin ja vaatimusta höystettiin toisella, loppuunkalutulla vertauksella "Talvisodan henki", kun Venäjä muutama vuosi sitten alkoi kiukutella puukauppojen tulleista. Tämän tästä on useimmiten taloudellisissa kysymyksissä ja juuri talouden vaikeuksien ratkaisemiseksi vedottu kunkin isänmaallisuuteen. Useimmiten vetoajat eivä ole etunenässä esimerkkiä vaatimassa, kuten presidentti Niinistön vetoomuksen jälkeen
havaittiin

Yhtä usein meiltä kaikilta vaaditaan isänmaallisuutta milloin mihinkin asiantynkään. Kaiketi tulevissa yk-sopimusneuvotteluissa joku parahtaa, kuinka on pyrittävä isänmaan edun nimissä tekemään isänmaallinen ratkaisu.
Luulen, että vähintään kaksi miljoonaa ihmistä tietää jo nyt, mitä tuolla parahduksella ajetaan takaa.

Miten Suomi on tullut toimeen tähän asti, kun enemmistö on kuitenkin työtätekeviä, ahkeria, asiansa ja perheensä hoitavia, lapsensa kouluttavia ja yhteiskunnallisiin asioihinkin panoksellaan paneutuvia tolkun ihmisiä, mutta eivät joka hiton päivä toitota työpaikallaan eikä missään muuallakaan, kuinka isänmaallisia he ovatkaan?

Olen tullut näinä vuosina siihen tulokseen ja ikävä kyllä, se painottuu pariinkolmeen viime vuoteen, että isänmaan ainaista etua ja omaa isänmaallisuuttaan joka hetki korostavat ovat em. alennustilaan yksin syyllisiä.

Tuorein esimerkki on, että isänmaa-puheitaan pitävät ovat etunenässä karkaamassa isänmaastaan veroparatiiseihin vailla huolta siitä, miten täällä sen jälkeen jaksetaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Entä jos kuvassa olisi kolme valkoihoista häiskää? Minua ainakin lähinnä huvittaisi se: Pöhköt, menneeseen tuijottelevat juntit."

Mutta nyt kun onkin kolme mustaa niin adjektiivit, aikamuodot ja juntit kääntyvätkin kuperkeikkaa...?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tiedä, kun en ole asiaan sen tarkemmin tutustunut. Itse näen kuvan lähinnä jatkumona sille, mitä Musta Barbaari ja Jusuf ovat aiemminkin tehneet. He leikkivät taitavasti stereotyypeillä ja toimivat peileinä. Sormi osoittaa huumorin keinoin aina katsojaa. Täytyy myöntää, että fanitan.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

"Suoraan ja suomeksi sanonutta, osaa ihmisiä siis loukkasi se että Jusuf ja hänen kaverinsa ovat mustia."

Kuva oli tarkoituksellisen provosoiva. Mutta se on tämän viihdetaiteilijan tapa. Ihonväriin tämä liittyy saman verran kuin aikoinaan suomalaisten huumorilla pilkkaavan Neil Hardvickin maahanmuuttajatausta. Toiset pitää ja toiset loukkaantuu.

http://www.city.fi/kulttuuri/prinssi+jusuf+sohaisi...

Kylmää kossua kaikille!

Stereotypia, jossa maahanmuuttajat ovat pelkkiä viihdyttäjiä ja pellejä, ei ainakaan edistä mitään. Minun puolestani Uusi Suomikin voisi kaivaa lisää vaikka niitä menestysyrittäjiä maahanmuuttajista, niin voisi siirtää keskustelua siihen, mikä Suomessa oikein on vialla.

Voutilalla on epäilemättä hyvä tarkoitus valaa öljyä laineille, mutta kun tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, niin turha ihmisiä on haukkuakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sodan syttyessä isänmaan puolesta taistelemaan ja kaatumaan kelpaa ihan jokainen ihonväristä riippumatta.

P.S. Pasifistit puhuvat ikävään sävyyn tykinruoasta.

P.P.S. Sota ei ole viihdettä.

markku palonen

Aina kun käyn sukuni ja vaimon suvun haudalla, olen surullinen, että he ovat poissa ,jotka minua tai lapsiamme ovat neuvoneet ja kasvattanneet.Mitään iloa en tunne siitä ,minne he ovat menneet,siksi vaalin myös omaa sukuani,ehkä tapa on toinen toisessa maassa.EN liitä väriä ihmiseen vaan vain sukua ,mutta tapoja liitän.Itken haudalla mutta en pelkää.

Yossi Smed

Voi jeesus tuota tekopyhyyttä millä Persut ratsastaa, kaikki ovat auttaneet veteraaneja ja heidän kunniottamisensa on "Meidän Asia", siis lukekaa "Vain Meidän", eli ainoastaan Persut Todella kunnioittavat tarpeeksi Sotiemme veteraaneja. Itse kahden Rintamamies(/nainen) lapsena tiedän että sodassa ei ole mitään pyhää, sota on paskaa, aina. Sivistymättömien ihmisten miekankalistelua. Suomi vain joutui sotaan, ei sinne kukaan halunnut. Saatiin torjuntavoitto, itsenäisyys säilyi. Ja vapaa demokraattinen yhteiskunta, ja se on kaikkein tärkeintä ja yhteistä kaikille suomalaisille ikään, rotuun, sukupuoleen, sukupuoliseen suuntautumiseen ja uskonnoliseen vakaumukseen katsomatta!

Toimituksen poiminnat